Dağdakini değil bizi bombalayın

Batman'da, DTP'nin Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi'nde konuşan DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. Yıldız şöyle konuştu: “Bizim gücümüzü görmek istemeyenlere Nevruz'da gerekli cevabı verdik. Bu halk meydanlarda demo

Dağdakini değil bizi bombalayın
Batman'da, DTP'nin Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi'nde konuşan DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, tartışma yaratacak açıklamalar yaptı.

Yıldız şöyle konuştu: “Bizim gücümüzü görmek istemeyenlere Nevruz'da gerekli cevabı verdik. Bu halk meydanlarda demokrasinin en güzel örneğini sergiledi. O yanıt da bu kitlenin demokratik özerk Kürdistan, siyasi tutuklulara af ve İmralı sistemine verilen itirazıydı. Bu halk 'dağları bombalamaya gerek yok' diyor. 'Dağdakiler kardeşlerimizdir, biz buradayız, bizi bombalayın' diyor. Partimizin il başkanları, üyeleri düşüncelerini açıkladıklarında sayın savcılar hemen dava açıyor. AKP artık Genelkurmay partisi konumuna düşmüştür. Avrupa'nın hiç bir ülkesinde Türkiye gibi üniter bir devlet sistemi kalmamıştır. Ya federal, ya da özerk devlettirler.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler