Cumhurbaşkanı Seçimi Yarın

TBMM Genel Kurulunda yarın bir sonuç alınamaması durumunda 2. tur 24 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Bu turda da cumhurbaşkanı seçilemezse 3. tur 28 Ağustos Salı, 3. turdan da sonuç alınamaması durumunda cumhurbaşkanı seçiminin son turu 1 Eylül Cuma

Cumhurbaşkanı Seçimi Yarın

TBMM Genel Kurulunda yarın bir sonuç alınamaması durumunda 2. tur 24 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Bu turda da cumhurbaşkanı seçilemezse 3. tur 28 Ağustos Salı, 3. turdan da sonuç alınamaması durumunda cumhurbaşkanı seçiminin son turu 1 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

Cumhurbaşkanı seçilmek için ilk iki turda en az 367 oy almak gerekiyor. 3. turda ise TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun (276) oyunu almak cumhurbaşkanı seçilmek için yeterli olacak. Bu turda da hiçbir adayın bu sayıya ulaşamaması halinde en çok oyu alan iki aday 4. turda yarışacak.Son turda da adaylardan biri 276 oy alamaması durumunda TBMM derhal seçime gidecek.Meclis, cumhurbaşkanı seçimi yapılacak günlerde saat 15.00'de toplanacak.

AK Parti Kayseri Milletvekili Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'den sonra cumhurbaşkanlığına aday olan ikinci isim de Kayseri'den çıktı. MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu da "Türk milletine saygım ve bağlılığım, beni bu görevi almaya mecbur etti. Bu durum benim için onur ve şereftir. Bunu bir ömür boyu taşıyacağım" diyerek adaylığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset