Cumhurbaşkanı Seçimi Bugün

TBMM Genel Kurulunda bugün bir sonuç alınamaması durumunda 2. tur 24 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Bu turda da cumhurbaşkanı seçilemezse 3. tur 28 Ağustos Salı, 3. turdan da sonuç alınamaması durumunda cumhurbaşkanı seçiminin son turu 1 Eylül Cuma

Cumhurbaşkanı Seçimi Bugün

TBMM Genel Kurulunda bugün bir sonuç alınamaması durumunda 2. tur 24 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Bu turda da cumhurbaşkanı seçilemezse 3. tur 28 Ağustos Salı, 3. turdan da sonuç alınamaması durumunda cumhurbaşkanı seçiminin son turu 1 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

Cumhurbaşkanı seçilmek için ilk iki turda en az 367 oy almak gerekiyor. 3. turda ise TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun (276) oyunu almak cumhurbaşkanı seçilmek için yeterli olacak. Bu turda da hiçbir adayın bu sayıya ulaşamaması halinde en çok oyu alan iki aday 4. turda yarışacak.

Son turda da adaylardan birinin 276 oy alamaması durumunda TBMM derhal seçime gidecek.Meclis, cumhurbaşkanı seçimi yapılacak günlerde saat 15.00'te toplanacak.


DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, 11. cumhurbaşkanı seçiminde aday olduğuna ilişkin dilekçeyi TBMM Başkanlığına sundu.İçli, cumhurbaşkanlığına aday olduğuna ilişkin dilekçeyi, DSP Genel Sekreteri Masum Türker ve 12 DSP'li milletvekiliyle birlikte dün saat 22.10'da TBMM'ye gelerek, Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğündeki yetkiliye teslim etti.

DSP Eskişehir Milletvekili İçli'nin adaylığının ardından 11. Cumhurbaşkanı seçiminde yarışacak aday sayısı 3'e yükseldi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, 14 Ağustos Salı günü TBMM Başkanı Köksal Toptan'a adaylığına ilişkin dilekçeyi sunmuştu. Gül, ayrıca AK Parti'li 232 milletvekili tarafından 7 ayrı dilekçeyle aday gösterilmişti.

MHP'li 9 milletvekili ise Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu'nu 17 Ağustos Cuma günü Cumhurbaşkanlığı için aday göstermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset