Cumhurbaşkanı Gül'e ödül

 Çankaya Köşkü'nde düzenlenen tören öncesinde, 10. Türkçe Olimpiyatları'na ve "Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü"ne ilişkin kısa filmler gösterildi, 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan öğrenciler gösteriler sundu.Uluslararası Türkç

Cumhurbaşkanı Gül'e ödül

 

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen tören öncesinde, 10. Türkçe Olimpiyatları'na ve "Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü"ne ilişkin kısa filmler gösterildi, 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan öğrenciler gösteriler sundu.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Sağlam, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül'e, "ferman" şeklindeki ödülü takdim etti. 

Konuklarını Çankaya Köşkü'nde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Gül, "Ayrıca burada bize güzel şarkılar söyleyen, folklor gösterileri yapan, dünyanın dört bir yanından gelen sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Dilin kültürün ana unsuru olduğunu belirten Gül, "Güzel Türkçemizi ancak yayarsak konuşursak onu zenginleştirebiliriz. Sizin organize ettiğiniz bu güzel Türkçe Olimpiyatları belki de Türkçe'ye en güzel hizmeti yapan bir etkinlik oluyor. Türkçe'ye kimileri romanlar yazarak kimileri şiirler kimileri çok güzel edebi eserler vererek hizmet ediyorlar. Ama siz de bu şekilde Türkçe'ye en güzel hizmeti veriyorsunuz" diye konuştu. 

Konuşmasının ardından Kenyalı öğrenci, Cumhurbaşkanı Gül'e okul ziyaretlerinde çekilen fotoğraflardan oluşan bir albüm hediye etti. Gül, Kenyalı öğrencinin saçlarına ilgi göstererek, nasıl yapıldığını sordu. Gül, daha sonra çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Çankaya Köşkü'ndeki törene, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, eski Başbakan ve tertip heyeti üyesi Yıldırım Akbulut, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset