Cumhurbaşkanı Gül Van'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır ile Başkale ve Yüksekova ilçelerini kapsayan ilk yurt gezisi için saat 16.15'te Türk Hava Kuvvetleri'ne ait özel uçakla Van'a geldi.Cumhurbaşkanı Gül'ü, Ferit Melen Havaalanı'nda Van Va

Cumhurbaşkanı Gül Van'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır ile Başkale ve Yüksekova ilçelerini kapsayan ilk yurt gezisi için saat 16.15'te Türk Hava Kuvvetleri'ne ait özel uçakla Van'a geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Özdemir Çakacak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile bazı milletvekilleri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra havaalanından şehir merkezine hareket etti. Yol boyunca ellerinde bayrak taşıyan vatandaşlar Gül'e sevgi gösterilerinde bulundular. Cumhurbaşkanı Gül de zaman zaman aracından inerek vatandaşları selamladı. Bu sırada vatandaşlar, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' şeklinde tezahüratta bulundular.


Gül'ün gezisi nedeniyle geçtiği güzergahlara Türk bayrakları ve ''Sayın Cumhurbaşkanımız Van'a hoş geldiniz'' yazılı pankartlar ile bilboardlara aynı sözleri içeren afişler asıldığı görüldü.

Gül'ün gezisi dolayısıyla Van'da geniş güvenlik önlemleri alındı. Konvoyda, zırhlı araçlı çevik kuvvet ekipleri de görev aldı.

Van Valiliği'ni ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşecek ve Yüzüncü Yıl Üniversitesinde incelemelerde bulunacak.
Gül'ün gezisi, 14 Eylül Cuma günü sona erecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset