Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anayasa' çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt "Önce uyması lazım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yeni Anayasa' çağrısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anayasa' çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt "Önce uyması lazım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM yeni yasama yılı açılışında yaptığı yeni anayasa çağrısına karşılık verdi. Meclis koridorlarında gazetecilerin yönelttiği soru sonrası Kılıçdaroğlu, "Çağrı yapanların önce anayasaya uyması lazım" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28. Dönem 2. Yasama Yılı bugün başladı. Yeni yasama yılının ilk Genel Kurul Toplantısı'na Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Genel Kurul'da milletvekillerine hitap eden Erdoğan konuşmasında, yeni anayasadan ekonomiye, dış politikadan terörle mücadeleye kadar birçok başlıkta önemli mesajlar verdi.

"ANAYASANIN 2023 TÜRKİYE'SİNİ TAŞIYAMADIĞI AÇIKTIR"
Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, "Türkiye'yi 12 Eylül'de darbe yönetiminin 41 yıl önce milletimizin sırtına sardığı mevcut anayasa kamburundan kurtarmak, hepimizin en öncelikli sorumluluğudur." diyen Erdoğan, "41 yıllık tarihinde uğradığı irili ufaklı 20'den fazla değişiklikle adeta yamalı bohçaya dönen bu anayasanın, 2023 Türkiye'sini taşıyamadığı açıktır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN TÜM KESİMLERE "BİRLİKTE ÇALIŞALIM" ÇAĞRISI
Erdoğan konuşmasında, toplumun tüm kesimlerine yeni anayasa için birlikte çalışma çağrısı da yaptı. Erdoğan, "Tüm milletvekillerini, tüm toplumsal kesimleri, bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla, yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN JET YANIT GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa için birlikte çalışma çağrısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ise jet yanıt geldi. Meclis koridorlarında gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Çağrı yapanların önce anayasaya uyması lazım" ifadelerini kullandı. O anlar kameralara da saniye saniye yansıdı.

Kaynak:Haberler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset