Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeniden refah Partisi çıkışı! "AK Parti'ye zarar vermek isteyen partilere isin vermeyeceğiz"

AK Parti ve Yeniden Refah arasındaki ittifak sona erdi. Erdoğan, Malatya mitinginde, isim vermeden, AK Parti'ye zarar vermeye çalışan siyasi partileri eleştirdi ve "zübük siyasetçilere" karşı olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeniden refah Partisi çıkışı! "AK Parti'ye zarar vermek isteyen partilere isin vermeyeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala'nın son açıklamalarıyla seçim öncesi Yeniden Refah Partisi ile olan ittifakın sonlandırıldığına işaret ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da gerçekleştirdiği mitingde de benzer bir ton kullanarak, belirli siyasi partileri eleştirdiği görüldü. Erdoğan, isim vermeden, AK Parti'nin eski belediye başkanlarını ve milletvekillerini aday olarak göstererek kendilerine zarar vermeye çalışan partilere izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, bu partilerin varlık sebeplerinin sadece AK Parti'ye kaybettirmek olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'daki konuşmasında, eleştirilerini "Türkiye ne çektiyse vizyonu, programı, projesi olmayan zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir" şeklinde genelleştirerek, bu tür siyasetçilerin ülkeye zarar verdiğini savundu. Erdoğan, siyasi şantajcılık ve asılsız iddialarla siyaset yapmanın yanı sıra, yalan ve manipülasyonla ülkenin güven ve istikrarını bozma çabalarına işaret ederek, bu tarz siyaset anlayışına karşı olduklarını vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ala'nın, Yeniden Refah Partisi'nin seçime girdiği her yerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kazanma ihtimalini artırdığını öne sürmesiyle birlikte, Erdoğan'ın da "Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum" şeklindeki sözleri, seçim öncesinde siyasi sahnenin gergin olduğunu gösteriyor. Bu açıklamalar, AK Parti'nin muhalif partilere karşı tutumunu ve seçim stratejisini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset