Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye Yüzyılı" programında açıklamaladı: Darbe anayasasının süresi dolmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti 100’üncü yaşına girmeye hazırlanırken Ankara'da düzenlenen 'Türkiye Yüzyıl' programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye Yüzyılı" programında açıklamaladı: Darbe anayasasının süresi dolmuştur

Erdoğan, din, dil, ırk, cinsiyet, inanç, düşünce farkı gözetmeden toplumun tüm katmanlarına "Gelin büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte kuralım" çağrısında bulundu. AK Parti'nin hükümete geldikten sonra 'aşk' ile çalıştığının altını çizen Erdoğan, vatandaşların hayallerine kavuşturulduğunu söyledi. Milli iradenin ürünü yeni bir anayasanın Türkiye'ye kazandırılmasının 'Türkiye Yüzyılı'nın ilk hedeflerinden birisi olduğunu söyleyen Erdoğan, "12 Eylül darbesi anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti 100’üncü yaşına girmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz 20 yılda Türkiye’yi birçok alanda önemli başarılara imza arttıran AK Parti, ‘Türkiye Yüzyılı’ ile Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına dair yeni vizyonlarını duyurdu.  Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen tarihi programda, "Türkiye Yüzyılı" vizyon belgesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında; din, dil, ırk, cinsiyet, inanç, düşünce farkı gözetmeden toplumun tüm katmanlarına "Gelin büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte kuralım" çağrısı yaptı.

AK Parti'nin hükümete geldikten sonra 'aşk' ile çalıştığının altını çizen Erdoğan, vatandaşların hayallerine kavuşturulduğunu söyledi. Milli iradenin ürünü yeni bir anayasanın Türkiye'ye kazandırılmasının 'Türkiye Yüzyılı'nın ilk hedeflerinden birisi olduğunu söyleyen Erdoğan, "12 Eylül darbesi anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur" dedi.

Emperyalistlerin, darbecilerin ne kadar aparatı varsa Türkiye'nin üzerine saldığını belirten Erdoğan, kurulan tuzaklara rağmen mücadele ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Biz hiç şikayet etmek. Mücadele ettik. Çözümü sadece milletin sinesinde, milli iradenin gücünde aradık" ifadelerini kullandı.

İşte tarihi 'Türkiye Yüzyılı' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı kıymetli gençler, bugün bu salonda bizlşerle yüz yüze birlikte ve çeşitli medya ömecralarından bizleri takip eden kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilanıyla, kendi içinde pek çok merhaleyi ve mücadeleyi barındıran yeni bir döneme adım attık

TÜM KAHRAMANLARIMIZI MİNNETLE YAD EDİYORUM"
Cumhuriyetimizin ilk yüz yılına Anadolu'daki özellikle Anadolu topraklarındaki 900 yıllık varlığımızı sona erdirmek isteyen bir saldırın altından giriş yağmıştık. Osmanlı Devleti ile birlikte milletimizi de tarihe gömmek isteyenler doğrudan karşımıza çıkmadılar. Bunun yerine en elverişli aracı kullanarak Anadolu'yu işgale yeltendiler. Beli bükülen milletimiz, 'Yurdumuzu alçaklara uğratma sakın' diyerek işgali bertaraf etti.

Kardeşlerim, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bizlere üzerinde özfgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı minnetle yad ediyorum.

Cumhuriyetimiz maalesef bu asrın bir kısmında kendi içinde barışık yaşayamadı. Kirli hesaplarda kullanılan maşalar hiç eksik olmadı. Dün vardı bugün de vardı. Şehit Başbakan Menderes'in 'Yeter! Söz milletindir!' diyerek başlattığı demokrasi ve kalkınma hamlesi idam sehpasında kesintiye uğradı.

VESAYETLE MÜCADELE VURGUSU
Ülkemiz vesayet yoluyla, cumhuriyet ve demokrasiyi birleştirmekten hep kaçınan bir zihniyetin elinde ciddi sıkıntılar çekti. Milletimizin teveccühü ile ülkeyi yönetme sorumluğunu üstlendiğimiz 2002 Kasım'da böyle bir mirası devraldık. Kalkınma ve milletimizin sahip olması gereken demokrasi seviyesi ile bulunduğunmuz yer çok büyüktü. Biz 20 yıl boyunca hep 'Durmak yok yola devam' dedik. Geliştirdik, güçlendirdik ve zenginleştirdik.

Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi... Yeri geldiğinde bize canı pahasına sahip çıkan milletimiizin desteğiyle 20 yılda ülkemizin kayıplarını telafi edecek çalışmalar gerçekleştirdik.

"ÇÖZÜMÜ MİLLİ İRADENİN GÜCÜNDE ARADIK"
Emperyalistlerin, darbecilerin ne kadar aparatı varsa hepsi üzerimize salındı. Yeri geldi bildiriler yayınladılar, tuzaklar kurdular, terör örgütlerini harekete geçirdiler. Hatta partimizi kapatmaya çalıştılar. Bununla da kalmayıp silahla saldırmaya çalıştılar. Biz hiç şikayet etmedik. Mücadele ettik. Çözümü sadece milletin sinesinde, milli iradenin gücünde aradık.

Geçmişte ayrıştırılmaya çalışılan kim varsa son 20 yıla sığdırmaya çalıştığımız bu büyük devrime katkı vermiştir. Herkesin yanında olduk, mücadelesine destek verdik ve kayıplarını telafi ettik. Ayasofya'yı yeniden camii olarak açmamız bile büyük bir meydan okumadır.

"MİLLETİMİZİ HAYALLERİNE KAVUŞTURDUK"
Bu tarihi dönemde hakkın hakikatın yanında yer alan her bir vatandaşıma şükranlarımı sunuyorum. Milletimizi hayallerine kavuşturduk. Aşk ile çalışarak milli iradeyi güçlendirerek vesayeti adım adım yok ettik. İnsanımızın bugününü huzurla yaşamasını geleşceğe umutla bakmasını sağladık.

"12 EYLÜL DARBE ANAYASASININ RAF ÖMRÜ ÇOKTAN DOLMUŞTUR"
12 Eylül darbesi anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur. Milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kazandırmak Türkiye Yüzyılı'nın ilk hedeflerinden birisidir.

Milletimizin böyle bir anaysaya kavuşması en temel hakkıdır. Başı açık veya başı örtülü tüm kızlarımızın, hanım kardeşlerimizin eğitim ve çalışma haklarını güvence altına alacak, aile kurumlarını sapkınlıktan koruyacak bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASA GÜVENCESİ
İnşallah önüğmüzdeki hafta teklifimizi meclise sunarak bu konunun ülkemizin gündeminden tamamen çıkmasını sağlayacağız. Böyle bir konu yoktu aslında. Birileri bunu ülkemizin gündemine soktu

Aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir Anayasa değişikliği teklifi hazırladık.

Terör, şiddet ve nefret suçları gibi istisnalar dışında 85 milyonun her birinin birinci sınıf vatandaşlığını güçlendirmenin sözü için bir araya geldik. Yıllarca ülkemizi kutuplaştıran, insanımızın kardeşliğinin ürünü olan muhabbet iklimine zarar veren tüm tartışmaları bir kenara bırakmanın ahdi için bir araya geldik. Cumhuriyetimize adını veren cumhuru yani halkımızın siyasetin de yönetimin de ekonominin de asli unsuru olduğunun kavli için bir araya geldik. İnsanımıza hakkı olan tüm imkanları oluşturmayı teyit için bir araya geldik. 

Bugün burada ilhamını ecdadın bin yıllık şanlı mazisinden, cesaretini 40 yıllık birikiminden alan Türkiye Yüzyılı'nın müjdesini paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 99 yılını 2023'te 100'e tamamlarken bütün dikkatimizi, enerjimizi Türkiye Yüzyılı'na hasledeceğimizi herkesle paylaşıyoruz.

"20 YILDA ÜLKEMİZİ EN ÜST LİGE ÇIKARDIK"
Cumhuriyetimizin 99 yılını 2023'te 100'e tamamlarken, bütün dikkatimizi ve çabamızı Türkiye Yüzyılı inşasına harcayacağımızı herkesle paylaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın ülkemizle birlikte bölgemizde başlayarak her yer ebarış ve refah götürecek bir adım olacağını paylaşıyorum. Hayırlı olsun diyorum. Daha nice hayırlı adımlara vesile olsun.

20 yılda Türkiye'yi en üst lige çıkardık. Geçtiğimiz 20 yılda yaptıklarımızla asırlık eksiklerimizi tamamlasak da bunu yeterli görmüyorum. Öyle kritik bri eşikteyiz ki bundan sonra atacağımız adımlarla ya bu ligin en ön sıralarında yerini alacak ya da tekrar geriye düşme riskiyle karşı karşıya kalacağız.

Türkiye Yüzyılı kimlik siyaseti yerine birlik siyasetidir. Kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini ikame ettirmenin adıdır.

Katıldığımız açılış törenlerinin ardından mutlaka alıp arşive koyduğumuz her makası ülkemizin kalkınma adımlarının izi olarak görüyoruz. Bizim tek isteğimiz şu gerçeklerin teslim edilmesidir. Bugün evladının tüm kademelerde en iyi imkanları almasını isteyen her aile, isterse maddi külfete girmeden sahiptir.

Yaşlı ve engelli gibi dezavantajlı vatandaşlarımıza evde bakım dahil her türlü hizmet sunulmakta, düşük gelirli ailelerimiz desteklenmektedir.

Göreve ilk geldiğimizde Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Birileri de bunları küçümsemişti. Bunların küçümsediği bizim sözlerimiz değil, milletimizin kendisiydi. Vesayetin desteğiyle eğitimden iş hayatına her alanda önünü kestikleri gençleri küçümsüyorlardı. Asker evladının yemin törenini tel örgüler ardından izleyen anneleri, sakallı babaları küçümsüyorlardı.

Biz hiçbir zaman ayrım yapmaksızın milletimizin tüm fertlerini bunların engellemelerinden kurtaracak adımları attık. Hizmetler gerçekleştirdik. İnsanımızı gelişmiş ülkelerde ne varsa sahip olabilecekleri, kolayca ulaşabilecekleri bir altyapı kurduk.

Üniversite sayımızı 76'dan 208'e, akademik perseonel sayımızı 70 binden 184 bine ulaştırdık. Mesleki eğitimi yeniden cazip hale getirdik.

"YENİ ENERJİ MÜJDELERİNİ MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ"
Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgelere yaklaşık 530 bin kişinin gönüllü dönüş yapmasını temin ettik. Yakında enerjide yeni müjdelerin sevincini milletimizle paylaşacağız.

Ülkemizi salgın ve savaşta sarsılan dünyanın yeni üretim ve tedarik merkezi haline getirecek altyapıyı kurduk, büyütüyoruz. Enerji toplam kurulu gücümüzü 31 bin 845 megawattan 101 bin 518 megawata yükselttik. Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettik. İnşallah yakında yeni enerjilerin müjdesini paylaşacağız.

Yerli ve yenilenebilir enerjilerde ülkemizin dışa bağımlılığını azaltıyoruz. Sayın Putin'in açıklamalarını duydunuz, inşallah Rusya'dan doğalgazı TürkAkım olarak Türkiye'den dağıtımını Avrupa'ya yapacağız.

Bunlar işte gerçek manada diplomasi nedir, diplomasinin işletilmesiyle oldu. Kültür ve turizmde dünya mirası listesindeki varlık ve alan sayımızı artırdık. Restore edilen eser sayımızı 46'dan 5 bin 781'e çıkardık.

Turizm sektöründe zararlarımızı hızla telafi etmekle kalmıyor 50 milyon turist, 44 milyar dolar turizm hedefimize ilerliyoruz. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, TRT kurumları vasıtasıyla gönül dostlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.

Eser ve hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor. Şimdi geliyorum toplantımızın asıl yönüne. Bir de Türkiye Yüzyılı programı ile yapmayı hedeflediğimiz çalışmalara."

"LAF DEĞİL İCRAAT ÖNEMLİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi program öncesi Ankara Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Onlara da sorun 'Siz bu ülkede ne yaptınız?' 20 yıldır yaptıklarımızla konuşuyoruz. Eğitim, sağlıkta, ulaşım, eberji ve tarımda neler yaptık. Biliyorsunuz. Daha neler yapacağız? Bunlar birazdan kapalı spor salonunda açıklayacağız. 7 ayımız var. 7 ay dur mak yok yola devam. Ben hanım kardeşlerime, gençlerime, ana kademeye inanıyorum." dedi. 

"MİLLETİMİZE HİZMET ETME İÇİN YAPIYORUZ"
Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi konuşma öncesi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bir video yayımlayan Erdoğan, paylaşımında ''Biz siyaseti ülkemiz için bir eser üretmek, milletimize hizmet etmek için yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

3 PARTİ DAVET EDİLMEDİ
Ankara Arena'da düzenlenen AK Parti etkinliğine, uzun zaman sonra ilk kez muhalefet partileri ve gazeteciler de davet edildi.
"Türkiye Yüzyılı Tanıtım Toplantısı"na; Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Hür Dava Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi ve İyi Parti davet edildi. DEVA, HDP ve Gelecek Partisi davet edilmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset