Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı ile ABD'de görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı ile ABD'de görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'nun yapıldığı ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarını sürdürmeye devam ediyor.

Erdoğan son olarak, BM binasının karşısında bulunan Türkevi'nde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kabul etti.

İSRAİL-FİLİSTİN İHTİLAFI MASADAYDI
Uluslararası ve bölgesel meselelerin ele alındığı kabulde, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ile İsrail-Filistin ihtilafıyla ilgili son gelişmeler görüşüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye'nin İsrail ile enerji, teknoloji, inovasyon, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarında ortak çalışmalar yapabileceğini ve barışın egemen olduğu bir dünya için hep birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

cumhurbaskani-erdogan-israil-basbakani-ile-abdde-gorustu.jpg

GÖREVE GELMELERİNDEN BU YANA İLK KEZ GÖRÜŞTÜLER
İki lider göreve geldiklerinden bu yana ilk kez görüştü. Öte yandan görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

cumhurbaskani-erdogan-israil-basbakani-ile-abdde-gorustu-001.jpg

İTALYA BAŞBAKANI MELONİ'Yİ KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi de Türkevi'nde kabul etti. Yaklaşık 40 dakika süren kabul, basına kapalı gerçekleştirildi.

cumhurbaskani-erdogan-israil-basbakani-ile-abdde-gorustu-002.jpg

Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Kaynak:Haberler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler