Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da orman varlığını en çok artıran ülke olduk"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Anadolu Ajansı Çevre Forumu'na video mesajla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da orman varlığını en çok artıran ülke olduk"

Erdoğan, " Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa'da beşinci, dünyada 12. sıraya yükseldi. Orman varlığımızı 23 milyon hektara çıkararak Avrupa'da orman varlığını en çok artıran ülke olduk" dedi.

Forumda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da konuşmacı olarak yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan forumun kapanış konuşmasını gerçekleştirecek.

Foruma video mesaj ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Sanayileşme, teknolojik ilerlemeler ve insan kaynaklı etkiler çevre üzerinde maalesef çok ciddi tahribat oluşturuyor. Her geçen yıl bu tahribatın etkilerini dünya genelinde daha fazla görüyor ve hissediyoruz. Zamanında ve yeterli önlem alınmazsa çevre felaketleri, hava kirliliği, su ve gıda güvenliği ile biyoçeşitliliğin kaybı geri döndürülemez noktalara ulaşacaktır. Şüphesiz her meselede olduğu gibi bu konuda da tabiata daha çok zarar veren ülkelerin daha fazla sorumluluk üstlenmesi, mücadeleye daha fazla katkı sağlaması önem arz ediyor. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışımız çevrenin korunmasını da içeren geniş bir yaklaşımı ifade ediyor. Çevreyi korumanın bir lütuf değil yükümlülük olduğuna inanıyoruz.

ORMAN VARLIĞIMIZI 23 MİLYON HEKTARA ÇIKARARAK AVRUPA'DA ORMAN VARLIĞINI EN ÇOK ARTIRAN ÜLKE OLDUK
Son 20 yılda ülkemizde doğayı korumak için tarihi nitelikte adımlar attık. Yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması, atık yönetimi ve daha pek çok alanda samimi gayretlerimizin neticesini almayı başardık. Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa'da beşinci, dünyada 12. sıraya yükseldi. Bunu yenilenebilir seviyesini yüzde 55'e ulaştırarak elde ettik. Orman varlığımızı 23 milyon hektara çıkararak Avrupa'da orman varlığını en çok artıran ülke olduk. 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi kurma hedefimize kesintisiz şekilde devam ediyoruz. Togg'u tamamen elektrikli olarak tasarlarken de çevreye olan sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ettik. İklim değişikliğiyle mücadelede nihai hedefimiz olan 2053 yılında net sıfır emisyona ulaşmak için gerekli tüm adımları atmayı sürdüreceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler