Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremleri milat olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda 6 Şubat depremlerinin milat olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremleri milat olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nın kapanışında konuştu.

Erdoğan, "6 Şubat depremleri milat olacak. Afet Yönetimi Politikaları Kurulu'nu kuruyoruz." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan 6 Şubat depremlerini afetler konusunda yeni bir miladın başlangıcı haline getireceğiz. Türkiye'yi afetlere karşı en hazırlıklı ülkesi haline getirmekte kararlıyız. Bina stoğumuzu yenilemek başta olmak üzere sıkıntılarımız oldu. Depremlerden alnının akıyla çıkan TOKİ projeleriyle alay edenler olduğunu da biliyoruz. Depremi yangından sele heyelandan ayrı göremeyiz. Hepsiyle birlikte mücadele etmemiz şart. Bugünkü toplantıda bir ilk adım oalrak görüyoruz. Deprem sahasındaki pratiklerimizi bilim insanlarımızın birikimleriyle harmanlayarak bundan sonraki adımlarımızı atacağız. Bu toplantıda 110 bilim insanı siyasetçi bir aradayız. Bilim insanlarımızın katkılarıyla adımlarımız atacağız.

"AFET YÖNETİMİ POLİTİKALAR KURULU'NU KURUYORUZ"
İlk işimiz Cumhurbaşkanlığı bünyesinde hali hazırda 9 tane olan politika kurullarına Afet Yönetimi Politikalar Kurulu'nu eklemek.

Gelin hep beraber Türkiye için hep beraber diyerek, ülkemizi afetleri en az kayıpla atlatan bir yer haline getirelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler