Cumhur İttifakı'na yeni destek! DSP de katılıyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı.

Cumhur İttifakı'na yeni destek! DSP de katılıyor

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, basın açıklaması yaparak 14 Mayıs seçiminde DSP'nin Erdoğan'ı destekleyeceğini belirtti.

14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye geri sayıma başladı. Milletvekili listelerinin en geç 9 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilmesi gerekiyor. 9 Nisan öncesi Ankara'da partiler arasında yoğun bir görüşme trafiği var. Bu kapsamda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Demokratik Sol Parti'yi (DSP) ziyaret etti. Çelik ve Yıldırım'ı DSP Genel Başkanı Önder Aksakal karşıladı. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Yıldırım ve Aksakal, görüşme sonrası kameraların karşısına geçti. Bu gelişmenin ardından DSP heyeti AK Parti'yi ziyaret etti. Görüşme trafiği sonra kameraların karşısına geçen Önder Aksakal 14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. 

DSP lideri Önder Aksakal'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Genişlemesine değerlendirdik. DSP doğruluktan yana olan bir partidir. DSP'nin bir devlet tecrübesi vardır. Bu tecrübeyi bugün özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan manzaralara karşı kararlı bir duruş göstererek, gerek Rusya-Ukrayna savaşındaki duruşta, bir devlet tecrübesi olan Sayın Erdoğan'ın desteklenmesi konusunda görüşümüzü sunduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu seçimde desteklenmesi yönünde görüşümüzü ortaya koymuştur. 14 Mayıs seçimine AK Parti listelerinden gireceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset