Çubukçu projelerini anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Trabzon İl Başkanlığı’nın 20 Mart 2011'de yaptığı temayül yoklamasında 4. sıradan Milletvekili aday adayı olan Opr. Dr. Ahmet Çubukçu, Radyohaber61.net'te projelerini anlattı.Haber61.Net Genel Yayın Yönetmeni Hand

Çubukçu projelerini anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Trabzon İl Başkanlığı’nın 20 Mart 2011'de yaptığı temayül yoklamasında 4. sıradan Milletvekili aday adayı olan Opr. Dr. Ahmet Çubukçu, Radyohaber61.net'te projelerini anlattı.

Haber61.Net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar ile Radyohaber61 Genel Koordinatörü Özgür Bozbey'in sorularını yanıtlayan Çubukçu, Trabzon ile ilgili yapacağı projelerden bahsetti.

İşte Radyohaber61’de projelerini anlatan Çubukçu ile keyifli şöyleşi:

Temayül yoklamasının ardından öncelikle neler söylemek istersiniz?

Şöyle söyleyeyim ben siyasette teşkilatlarda yaklaşık bir yıl kadar çalıştım. İl Başkan yardımcılığı yaptım, son dönemdeki sevgili Adnan Günnar’ın döneminde İl Başkan yardımcılığı yaptım. Dış İlişkiler Başkan yardımcılığı yaptım, yaklaşık 11 ay görev yaptım. Dış teşkilatları tanıdım, zaten ben onları tanıyordum. Trabzon’da uzun süreli doktorluk yaptığımdan dolayı, bir hastayı ameliyat edince sülalesini tanıyorsun onun için teşkilatlara girdim valla hepsini tanıyorum hepsi arkadaşlarım. Bu pazar günü yapılan temayül’de buraya gelen arkadaşların çoğunu tanıyorum, tanıyamadıklarım da zaten beni tanıyorlar, sağolsunlar. Bende buradan bütün teşkilattaki arkadaşlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum ve bu arada bizi dinleyenlerde saygılarımı ve sevgilerimi de iletiyorum.

Sayın Çubukçu, öncelikle kendinizden biraz bize bahsedebilir misiniz? Nerde doğdunuz? Kaç yaşındasınız? Aile babasısınız, kaç çocuğunuz var?

Sevgili Hande, 1965 Trabzon doğumluyum, doğma büyüme Trabzon uşağıyım. Arafil boyu çocuğuyum. İlkokulu Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda okudum, ardından Ortaokulu Atatürk İlköğretim Okulu, liseyi de Trabzon Lisesin'de okudum. 1982’de İlk Üniversite sınavına girdim KTÜ'nün Makine bölümünü kazandım. Makine bölümünü kazandıktan sonra o zaman doktorluk daha popilerdi, yani şimdiki gibi değil annem dedi ki; 'ya kaç puan vardı oğlum doktorluğa' dedim ki bende; herhalde annem çok istedi bende hem Makine Mühendisliği'ni okudum gizli gizlide sınava girdim. Evdekilerin haberi sınava girmeye yakın oldu. Girdim ve kazandım. Erzurum Tıp Fakültesi. Babamı ben küçük yaşlarda kaybettim. Erzurum’a gittim, ama biz 4 kardeşiz benden büyük iki ablam var. Ben üçüncüyüm. Benden küçük bir kardeşim var. Evin en büyük erkeği benim. Hiç onların haberi olmadan bir daha sınava girdim ve kazandım bu sefer Trabzon Tıp Fakültesi'ne geldim, anamızın kardeşlerimizin yanına... Burada okudum Trabzon Tıp Fakültesi'ni bitirdim. 1988’de bitirdikten sonra ilk defa işte mecburi hizmete orada ayrıldım. Adana’nın Osmaniye İlçesi o zamanlar Osmaniye ilçeydi şimdi İl oldu tabi.

Yaşımızda ortaya çıkıyor ama 45 yaşını doldurduk. Osmaniye’de Devlet Hastanesi'nde acil serviste de çalıştım. En çok hoşuma giden şey mecburi hizmeti çektiğim zaman Adana dediler. Adana’nın o zamanlar Adanaspor vardı hem Adanademirspor vardı iki takım vardı yani birinci ligde. Her hafta maç seyrediyordum. Osmaniyeden otobüslere biniyordum her hafta maç seyrediyordum. Trabzonspor’u iki defa seyrediyordum senede. Onun için mecburi hizmetim güzel geçti. İki sene yaptım döndüm. Tıpta uzamanlık sınavlarına girdim Beyin Cerrahlığını kazandım. Tıp Fakültesi'nde çalışmaya başladım. 1998 de bitirdim, Uzman oldum. Numune Hastanesi'nde başladım yaklaşık on sene de beyin, sinir ve omurilik cerrahisinde Uzman olarak çalıştım. Son 2-3 seneden beri de özel bir hastanede çalışıyorum. Özel Hastane'ye geçtik bizim siyaset ile alakamız yoktu.

Devlet memuruyuz nerede siyaset yapacağız. Spor, sağlık devam ediyorduk ama ayrıldıktan sonra dediler ki Doktor Ahmet Çubukçu sen çok hasta bakıyorsun gerçektende ben çok hasta bakıyorum senede 15 bin hasta bakıyorum kayıtlı, kontroller hariç. 30 bin kişiye ben; ne haber kardeşim, ne şikayetin var? diye soruyorum. Dediler ki abi sen Trabzon’da tanınıyorsun doktor siyaseti yap. Bende dedim ki çok fazla anlamam abi ama sonuçta da kıramadık. Trabzon için, ülkemiz için, hizmet için geldik buralara inşallah bundan sonrası için hayırlı olur.

Sayın Çubukçu, hani diyorsunuz ya; ben siyasetten falan anlamazdım, bir şey dikkatimi çekti, küçük yaşta babanızı kaybetmenizin ardından aslında aile içersinde siyasete küçükken başlamışsınız. Neler söyleyeceksiniz?

Teşekkür ederim, gerçekten ama aile yönetmek ülke yönetmekten daha zordur. Çünkü; ailede sevgi bağınız daha güçlüdür. Sadece beyin ve mantıkla değil biraz duygusal da hareket ediyorsunuz.

Aday adayı olma sebebiniz ne sorusunun cevabı ve Trabzonspor açıklamaları için ikinci sayfaya geçiniz...

 

Sayın Çubukçu adaylığınızı açıkladınız temayül yoklamasında da ilk 10'a girdiniz  dördüncü sıradaydınız. Aday adayı olma sebebiniz neydi?

Hizmet başka bir şey değil, Herkes de böyle düşünmeli. Ben zaten hizmeti sağlık açısından yaptığımı düşünüyorum. Spor alanında da hizmet yaptım. Trabzonspor’da yöneticilik yaptığım zamanlar taraftarın dili oldum. Trabzon’da daha neler yapılabilir, daha neleri birlikte yapabiliriz? Sokaktaki insanların fikirlerini alarak vatandaşlara sorarak nasıl götürebiliriz, onun uğraşı içerisindeyim.

Sayın Çubukçu temsilci olarak kendinizi yeterli olarak görüyor musunuz?

Milletvekili arkadaşlarımdan fazla eksiğim yok kendimi de yetiştiririm.

Sayın Çubukçu bilindiği üzere doktorsunuz. Milletvekili olursanız neşterinizle hangi sorunları ameliyat edeceksiniz?

Trabzon’da çok sorun vardı, ben objektif gözle bakıyorum çoğu sorun çözülüyor. Trabzon 81 ilin en fazla yatırımını alan il. Radyohaber61.net'e konuk olan siyasetçi arkadaşlar hep size anlatmışlardır, özellikle AK Parti’nin icraatları yönünde size çok bilgiler vermişlerdir. Trabzon’un gerçekten bir yatırım şehri olduğunu burada söylemek lazım Trabzon hem sağlık kenti hem modern bir şehir havasına dönüştürülme açısından, kentsel dönüşümün uygulanması açısından gerçekten önde giden illerimizden bir tanesidir. Trabzon büyük yatırımlar alıyor sorunları hep birlikte çözeceğiz. Bizim neşterimiz halk ile birlikte olacak benim inancım o.  

Sayın Çubukçu, 'Ankara’ya gidip Ankara’da kalan siyasetcilerden olmayacağım.' dediniz. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Benim öyle bir şansım yok ben Trabzon’dan ayrılamam.Ben Trabzon’dan  ayrılamam Trabzonspor’un maçlarını da seyretmeden duramam, bir tane oğlum var Kadir Mert ona da aşıladım bu Trabzonspor aşkını deplasmanlara bile gidiyoruz. Çok nadir ameliyat olunca gidemiyorum. Onun için benim Trabzon’dan, Trabzonspor’dan ayrılma şansım yok. Taktir etti Başbakanımız koydu bizi sıraya, yaptı oldu, ama benim zaten Trabzon’dan arılma şansım yok.

Sayın Çubukçu Milletvekili sayısı 6'ya düştü biliyorsunuz. Sizce sıralama nasıl olur? Siz kaçıncı sırada olursunuz? Siz kendinizi nerede görüyorsunuz?

Onu şimdiden bilemem. O kadar tecrübem yok, ama desen bana ki bu ameliyatı nasıl yapıyorsun? Tümörü nasıl çıkaracaksın? Onu ben söylerim ama bu konu da bir şey diyemem. Şimdi temayül yoklamaları da bir süreç doğru ama halk oylaması da var, kamuoyunda da yoklamalar var, Sayın Başbakanımız kamuoyunda ki yoklamaları da yaptırıyor, ben halk ile iç içe olan bir adamım yani kendimi öyle görüyorum bütün arkadaşlarda öyle ama, ben belki biraz daha farklı  görüyorum kendimi. Başbakanımız taktir ederse derse ki Sayın Ahmet, gel buraya  sana şu görev derse ben zaten yaparım. Bu milletvekilliği olur başka bir şey olur hiç önemli değil, bu işi hep beraber halk ile birlikte yapmamız gerektiğini düşünen   insanlardanım.

Halkın içerisinde şöyle bir cümle geçiyor, Hastalarınız size oy vermeyecek çünkü gitmenizi istemiyorlar. Neler söyleyeceksiniz?

Doğru, hastalara diyorum ben gelir yine bakarım size ne olacak. Herşey nasip kısmet.

 

-TRABZONSPOR ÖNCELİĞİMİZ OLACAK-

Trabzonspor’da da iyi bir geçmişiniz var, peki Trabzonspor için yatırımlarınız neler olur? TBMM’ye Trabzon’dan taşıyacak olduğunuz konu nedir?

Allah nasip kısmet ederse böyle bir şey olursa Trabzonspor önceliğimiz olacak burada spor, siyaset karıştırma diye kesinlikle kimse düşünmesin. Trabzonspor bizim ortak payımız. Biz ister MHP ister CHP ister AKP ister BDP olsun, ne olursa olsun bizim için hiç fark etmez. Bizim için bu takım ortak payımız. Trabzonspor’a her zaman öncelik olacaktır. Hele o günler gelsin, Trabzonspor zaten kafamızda, yüreğimiz de, gece yatarken, uyandığımızda, ameliyatta her zaman aklımızda. Trabzonspor’un çok iyi yerler de olması lazım Trabzonspor’un şampiyonluğuna bu şehrin ihtiyacı var. Trabzonspor bir defa şampiyon oldumu diğer takımların da şampiyonluğuna benzemez. 4,5 sene daha kimse bizden şampiyonluğu alamaz. Trabzonspor’un çok büyük taraftarı var, inşallah bu sene olur diye düşünüyorum.  Trabzonspor’un eski bir yöneticisi olarak taraftarlarımız da aman bu işe çok kilitlenmesinler inşallah oluruz da, olmadığımız zaman kimse üzülmesin, sıkıntılar çıkabilir 96’da kendini asanlar falan oldu, onun için herkesin daha salim kafayla düşünmesini istiyorum.

Yıllar önce sizinle yapılan bir ropörtajı okudum, ropörtajınızda; su sattım, top toplayıcılığı yaptım demişsiniz. Sonra Trabzonspor’a yönetici oldunuz. Şimdi de Allah’ın izniyle TBMM’ye yürüyorsunuz, bu süreçte neler değişti, kendinize dönüp baktığınızda neler diyorsunuz?

Bende hiç bir şey değişmedi bana herkes yıllardan bu yana hocam değişirsin değişirsin. Ben hiç değişmedim şuana kadar, ben öyle görüyorum yani. Bidona su koyardık doldururduk, elimizde bir bardak gezer o suları satardık. Sakız satardık, bazıları da satamadan erirdi zarar ederdik tabi. O günler de stada girmek için tartıcılık yapardık. Biz babamızı erken kaybettiğimiz için hayatı kendimiz kazandık, dershane paramı bile ben kendim tartıcılık yaparak kazanmışımdır, bunda utanacak bir şey yok. Hanım bunu bilmezdi ama sizlerin sayesinde öğrenmiş oldu. Allah nasip etti oralardan buralara geldik yönetici olduk, doktor olduk değişmedik bundan sonra da daha değişmeyiz diye düşünüyorum, her şeyin hayırlısı.

Sayın Çubukçu Trabzon halkına vermek istediğiniz son bir mesaj var mı ?

Hepsini inanılmaz seviyorum, Tüm herkese saygılarımı sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler