Cora referandumda Trabzon'da ne bekliyor

Cora" Türkiye genelinde yüzde 58-61 arası Evet oyu bekliyorum. Trabzon'da yüzde 78-80 arası bekliyorum

Cora referandumda Trabzon'da ne bekliyor
Referandum yaklaşırken 16 Nisan öncesi Trabzon’da yoğun bir çalışma temposu sürdüren AKParti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan carpıcı açıklamalar yaptı
Yaklaşık 50 gündür seçim kampanyasını fiilen sahada yürütmekte olduklarını ifade eden Cora  “Trabzon’un ilçelerinin tamamını bizzat ziyaret ettik. İlçe ziyaretlerimizin yanı sıra esnaf ziyaretleri, STK ziyaretleri, kamu kurum ziyaretleri ve vatandaşlarımızla hasbihâl ettik.
 Birçok yerlerde, köylerde yeni adıyla mahallelerimizde toplantılarımızı gerçekleştirdik. Özellikle sahada ki izlenimimiz şudur: AK Parti seçmeni tamamen bu seçime kilitlendi ve tamamen tabanı konsolite edilmiş bir vaziyette seçimi beklemekte. Seçim heyecanı içerisinde sandığı beklemektedir.Kararlı bir evet vurgusunu görüyorum. Tabi MHP’nin tabanında da bir sorun görmüyorum.

Şu ana kadar tüm mahalleleri gezdim. Bize seçim koordinasyon merkezinin programında 74 mahalleye ulaştığımı iletiler tabii ki bizim gitmiş olduğumuz mahalleye bir başka milletvekillimiz gitmiyor. Bu şekilde Trabzon'daki 660 mahallenin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz.
Trabzon'un seçim sonuçlarını yine Ortahisar belirleyecektir. Batıdaki seçmenin yoğun olduğu yerlerde Ak Partinin seçmeninin yoğun olduğu yerlerdir. Milliyetçi ve muhafazakâr demokrat tarafının güçlü olduğu yerlerdir. Ortahisar'da tabi ne kadar çok çalışırsak o kadar olumlu sonuç alırız.


Şalpazarı'nda CHP oyu çok düşük genelde AK Parti ve MHP oyu fazladır. MHP ilçe teşkilatlarının en yoğun çalıştığı yerlerden bir tanesi Şalpazarı’dır. Hem belediyenin bulunması belediyenin de ayrı bir nüfuzu vardır. Bu da Evet oyuna olumlu yansıyacaktır. Şalpazarı’nda CHP oyu azdır bu oyların bile evet geleceğini düşünüyorum. Rekora ortaktır.


İlçelerde gözlemlediğim kadarıyla hayır oylarının yüzde 50'yi geçebilecek hiçbir ilçe yok. Beşikdüzü'nde etkinler Tonya'da kısmen etkinler. Yer yer Ortahsar'ın bazı mahallelerinde etkinler. Ama en etkin oldukları yerde bile bırakın yüzde 50'yi yüzde 45'i aşabileceklerine inanmıyorum. Mahalle bağlamında Düzköy'de CHP var. Tonya İskenderli’de var. Çayırbağı’nda 1 Kasım’daki oylarımız alabileceğimizi düşünüyorum. Düzköy'de belirleyici olan Çayırbağı oluyor nüfusu nedeniyle. Sayın bakanımızda hem Düzköy'e hem Çayırbağ'a ayrı ayrı programlar yaptı. Bu bölgelere de sayın bakanımızın önem göstermesi vatandaşımızın dikkatini çekmiştir.
Türkiye genelinde yüzde 58-61 arası Evet oyu bekliyorum. Trabzon'da yüzde 78-80 arası bekliyorum. Şu an yüzde 78'e yakın.
 
Şehir hastanesi ve demiryolu projesi  Trabzon'da beklentinin de üzerinde bir yankı uyandırdı.
Demir yolu yüzyıllık bir hayalimiz. Ben bu konu da TBMM'de gündem dışı konuşmalarda söz aldığımızda demir yolunun Trabzon için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptık. Demir yolu çok önemli bir projedir.

 Şehir Hastanesi Projesinde olsun 2. Üniversite Projesinde olsun var olandan daha iyisini yapmak amaçlanıyor. Demir yolunda ise olmayan bir hizmeti Trabzon'a getiriyoruz. Şehre ayrı bir vizyon kazandıracaktır. Şehrin tarihi ve ticari yönünü her yönüyle geliştirecek ve kalkındıracak hamledir. Bana sorsalar hangisini tercih edersiniz ben diğer hizmetler yerine demir yolunu tercih ederim."dedi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset