Cora 21 Ekim Gazeteciler Gününü kutladı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cora 21 Ekim Gazeteciler Gününü kutladı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, yayımladığı mesajında Gazetecilerin toplumun haber alma ve bilgi edinme konusunda önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade ederek, “Gece gündüz çalışan, demokrasinin yanında saf tutan, millet için yazan, emek veren, tarafsız ve güvenilir haberciliği kendine ilke edinmiş hakikatin temsilcisi gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.” dedi.

Türkiye’deki basın özgürlüğünün eskiyle kıyaslanmayacak şekilde güvence altına alındığını vurgulayan Milletvekili Cora, aksini iddia eden muhalefeti eleştirdi.

Milletvekili Cora, “Bu gerçeğe rağmen muhalefet ve Türkiye karşıtı çevrelerce farklı bir algı oluşturulmakta, mesnetsiz yorumlar yapılmaktadır. Basın özgürlüğü veya ifade özgürlüğü kavramları, terör örgütlerinin propagandasını yapma, vatandaşlarımız arasında ayrımcılık, kin ve nefret tohumları serpme veya toplumsal düzeni bozmaya çalışmak değildir. Bu şekilde hareket edip basın özgürlüğü kavramını kendisine kalkan yapmaya çalışanlara herkesten önce hakikatin temsilcisi olan gazetecilerimizin müsaade etmemesi gerekir. 
Bizler, mesleki ilkelerden ödün vermeden görevlerini ifa eden, ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunan tüm basın mensuplarının yanındayız ve onlara olan desteğimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler