Çiçek:Tadında bırakmak lazım!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Kızılayı tarafından yaptırılacak Kız Öğrenci Evi temel atma törenine katıldı.'Yemin krizi' ile ilgili konuşan Çiçek, şunları söyledi:"Yemin krizi en başta siyaset hukukundaki bir kısım yan

Çiçek:Tadında bırakmak lazım!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Kızılayı tarafından yaptırılacak Kız Öğrenci Evi temel atma törenine katıldı.

'Yemin krizi' ile ilgili konuşan Çiçek, şunları söyledi:

"Yemin krizi en başta siyaset hukukundaki bir kısım yanlışlıklardan kaynaklanıyor. Bugün bu sıkıntıları 'yemin krizi' adı altında yaşıyoruz. Bu sorununun çözüleceği yer TBMM'dir. Partiler olarak seçimlere giderken vatandaşlarımıza diyoruzki; "Bize yetki verin biz sorunlarınızı TBMM'de çözeceğiz" biz vatandaşa sorunları çözeceğimiz adresi TBMM olarak gösteriyoruz. Bu yüzden her türlü sıkıntıyı o çatı altında çözeceğiz. Geçmişte de zaman zaman sıkıntılar oldu, bunların hepsi orada çözüldü. Uygar toplumlar sorunlarını restleşerek değil, konuşarak, anlaşarak uyumlu bir şekilde çözerler. Ümit ediyorum Pazartesi günü yeni bir başlangıç yapmış oluruz. Neticede Meclis Başkanlığı temsili bir görevdir, icrai bir yanı yoktur. Bize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Pazartesi iyi bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Yemini yapmamaktan ne murad ediliyorsa, gündeme ne getirilmek isteniyorsa içerde de dışarda da yeteri kadar duyulduğunu düşünüyorum. Yani amaca ulaşıldı, tadında bırakmak lazım. Vatandaşımızın 12 Haziran seçimleri ile tüm siyasi partilere verdiği mesaj; "Bir araya gelin benim sorunumu çözün"dür. Ben milletin seçtiği her vekilin TBMM'ye gelip görevini yapmasını isterim. Bu ülkenin sorunları sokakta değil ancak ve ancak TBMM çatısı altında çözülür. "

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset