Çiçek yardım çağrısı yaptı!

 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Afrika'daki aç insanlar için başlattığı yardım kampanyasına destek çağrısı yaptı. Çiçek, "Milletimiz kendi inancının gereğini yapacak ve buralara yardım gönderecektir.

Çiçek yardım çağrısı yaptı!

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Afrika'daki aç insanlar için başlattığı yardım kampanyasına destek çağrısı yaptı. Çiçek, "Milletimiz kendi inancının gereğini yapacak ve buralara yardım gönderecektir. Bunlar bizim sınırlarımız dışındadır deyip bunlara kayıtsız kalamayız. Büyük devlet olmak bunlarla ilgilenmektir." dedi.

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği'nin iftarına katılan Meclis Başkanı Çiçek, Ramazan'ın millet, devlet ve toplum hayatında ayrı bir yeri ve önemi olduğunu söyledi.

"SÖZDE MÜSLÜMANLIĞIN DEĞİL ÖZDE MÜSLÜMANLIĞIN ÖNE ÇIKTIĞI BİR AY"

Türklerin kurduğu medeniyetin bir Ramazan medeniyeti, yardımlaşma medeniyeti olduğunu aktaran Çiçek, Ramazan'ı insani değerlerin en çok ön plana çıktığı bereketli bir ay olarak yorumlayıp, "Türkiye olarak manevi atmosferi idrak ediyoruz. İnşallah huzur içinde ağzımızın tadı bozulmadan bayrama ulaşırız." temennisinde bulundu.

"Adam gibi yaşamak biraz da başkaları için yaşamaktır. Sözde Müslümanlığın değil özde Müslümanlığın öne çıktığı bir aydır Ramazan." diyen Meclis Başkanı, bu güzelliği gölgeleyen, böylesi atmosfer içinde huzur kaçıran Türkiye'de ve bölgede olumsuzluklar yaşandığına dikkat çekti.

"YILAN YAŞADIĞI SÜRECE BİR GÜN ONLARI ISIRIR"

Yaşanan olumsuzlukların başında terör belası bulunduğunu ifade eden Çiçek, "Evlatlarımızı şehit verdik yüreğimiz yanıyor. Başlangıçta sadece Türkiye'yi ilgilendiren bu terör insanlığa karşı bir savaştır. Maalesef terörün dini, mezhebi, etnik kökeni yok. En son Norveç'te yaşanan bu olay söylediklerimizin doğru olduğunu ortaya koydu. Ama halen bunu Avrupa'nın anladığı kanaatinde değilim. Yılan yaşadığı sürece bir gün onları ısırır, ısıracağından da şüphem yok. Bunun için işbirliği içinde hareket etmeliyiz." diye konuştu.

Batı dünyasının İslamla terörü özdeşleştiren anlayışını eleştiren Çiçek, "Bir terör olayı olsa en evvel Müslümanlar akla geliyor. Kendi kurtlarına bakmaları lazım. İsmi Ahmet, Mehmet olduğu için pasaport kuyruklarında İlama karşı tavrın sıkıntısını çekmektedir. İslam'la terörü bağdaştırmaya çalışanlara açık tavır göstermemiz lazım. Biz terörün her türlüsüne ne adına olursa olsun karşıyız. Çünkü işin içinde şiddet, dehşet vardır. Orada bizim Müslümanlık anlayışımız yoktur. Bizim kültürümüz insan merkezli bir medeniyet." dedi

"SOMALİ'YE YAPILAN YARDIMLAR BOŞA GİTMEYECEK"

Huzur ve barış ayında başta Suriye olmak üzere Mısır, Libya ve Tunus'ta yaşananların da huzursuzluk doğurduğuna dikkat çeken Çiçek, "Bu olayların cereyan ettiği bölge dünyanın en zengin coğrafyadır. İnsanların mutluluğu için ne lazımsa bu bölgede toprağın altında ve üstündedir. Ama gelin görün ki bir lokma ihtiyacı olan insanların olduğu yer de buradadır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Afrika'daki insanlar için başlattığı yardım kampanyasının her türlü takdirin üstünde olduğuna vurgu yapan Çiçek, yapılan yardımların da boşa gitmeyeceğine işaret etti. Çiçek, "Milletimiz kendi inancının gereğini yapacak ve buralara yardım gönderecektir. Bunlar bizim sınırlarımız dışındadır deyip bunlara kayıtsız kalamayız. Büyük devlet olmak bunlarla ilgilenmektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset