CHP'ye oy vermeyen partiden atıldı

 12 Haziran seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde inceleyen CHP, partiye oy çıkmayan mahalle ve köyleri tek tek mercek altına aldı.CHP, 12 Haziran 2011 seçimlerinde partisine oy çıkmayan mahalle ve köylerdeki bin 903 üyesinin üyeliğini düşürdü. 12 Haziran

CHP'ye oy vermeyen partiden atıldı

 

12 Haziran seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde inceleyen CHP, partiye oy çıkmayan mahalle ve köyleri tek tek mercek altına aldı.

CHP, 12 Haziran 2011 seçimlerinde partisine oy çıkmayan mahalle ve köylerdeki bin 903 üyesinin üyeliğini düşürdü. 12 Haziran seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde inceleyen CHP, partiye oy çıkmayan mahalle ve köyleri tek tek mercek altına aldı.

Bunun üzerine partiye oy çıkmayan bu mahalle ve köylerde ikamet ettiği tespit edilen bin 945 kişinin oy kullanıp kullanmadığının belirlenmesi amacıyla il ve ilçe başkanlıklarına talimat verildi. İlgili ilçe başkanlıklarının çalışması üzerine, geçerli gerekçeleri olan 42 kişinin üyeliğinin devam etmesine, geri kalan bin 903 kişinin ise parti üyeliğinin düşürülmesine karar verildi.

 

TEK TEK SORUŞTURDU

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre; 12 Haziran 2011 seçimlerinde yüzde 25,9 oy alan CHP, seçim sonuçlarını mahalle ve köylere varıncaya kadar kapsamlı bir analize tabi tuttu. Bu doğrultuda CHP’ye oy çıkmayan mahalle ve köyleri mercek altına alan CHP yönetimi, CHP’nin oy alamadığı bu yerleşim yerlerinde CHP’nin kayıtlı üyesi olup olmadığını araştırdı. CHP’ye oy çıkmayan bu yerleşim birimlerinde toplam bin 945 kayıtlı üyesi bulunduğunu tespit eden parti yönetimi, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle, partiye oy vermediği kesin olarak bilinen bu bin 945 üyenin tek tek soruşturulmasını talep etti.

 

ÜYE SAYISI ARTTI

Bu kapsamda parti üyelerine, seçim günü başka bir yerde görevli olup olmadıkları ve CHP’ye oy vermeme gerekçeleri soruldu. Yapılan araştırma sonucunda “geçerli gerekçeleri olan 42 kişinin üyeliklerinin devam etmesine”, “üyelikleri düşürülmesi istenen bin 903 kişinin ise üyeliklerinin ise tüzüğün 19. maddesi doğrultusunda düşürülmesine karar verildi.

Tüzüğün 19. maddesi, “Bir partilinin, yasaların ve tüzüğün öngördüğü nitelikleri taşımadığı anlaşılırsa MYK kararıyla partiden ilişiğinin kesilmesi” hükmünü içeriyor.

Öte yandan CHP’nin üye sayısının 1 Haziran itibarıyla 991 bin 374’e yükseldiği öğrenildi. CHP’nin iki ay içinde üye sayısını 16 bin 607 artırdığı, aynı süre içinde kadın üye sayısının 6 bin 338, genç üye sayısının ise 4 bin 87 artış kaydettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler