CHP'ye Nasreddin Hoca'lı cevap

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin ‘Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu istifa etsin’ söylemlerine Nasrettin Hoca fıkrasıyla yanıt verdi.Çelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada, son zamanlarda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu in

CHP'ye Nasreddin Hoca'lı cevap

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin ‘Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu istifa etsin’ söylemlerine Nasrettin Hoca fıkrasıyla yanıt verdi.

Çelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada, son zamanlarda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu insafsızca eleştirildiğini belirterek, "Herkes bilsin ki cari olan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun değil, AK Parti hükümetinin dış politikasıdır. Sayın Bakan, elbette bunun uygulayıcısıdır. AK Parti'nin programı 2001'de yazıldı. Sayın Davutoğlu, o zaman AK Parti'nin henüz üyesi bile değildi. Lütfedip programımıza bir göz atın. Çok alternatifli bir dış politika geliştirmekten esnek ve çok eksenli bir dış politikaya kadar her şeyi orada bulacaksınız. Sürekli Sayın Bakana hakaret etme sığlığına düşenler, utanmasa Suriye sınırımızı onun çizdiğini, Baası onun icat ettiğini söyleyecek" dedi. 

AK Parti'nin dış politikasının da, Dışişleri Bakanının da eleştirilebileceğini belirten Çelik şunları kaydetti:

"Ancak bu yapılırken insaf ölçüleri bir yana bırakılmaz. Türkiye'nin üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanlarla çevrilidir ezberine sahip olanlar, bizim bu alandaki vizyonumuzu anlayamaz. ‘Yurtta sulh,cihanda sulh’ vecizesini karışma, görüşme, bulaşma edilgenliğinde değerlendirenler, elbette dış politikamızı yadırgar. Malum deliliğin standart olduğu yerde akıllılık sapmadır. Hükümetimiz, her alanda olduğu gibi bu alanda da tabuları yıkmaya devam ediyor. Her alanda olduğu gibi dış politikada da her hamlenizin olumlu sonuç vermesi elbette mümkün değil. Her sondajdan petrol çıkmaz. Ancak bu, petrol aramaktan vazgeçeceğiniz anlamına gelmez. Etütlerinizi yenileyerek petrol buluncaya kadar sondaja devam aklın gereğidir. Dış politikamızın hatası da, sevabı da tek başına Sayın Bakana mal edilemez. Ekibin başı Başbakanımızdır ve politikalar ortak aklın ürünüdür. Benim anlamadığım, CHP'liler de son zamanlarda gazeteci tecessüsü ile kulis dedikodularına sarıldılar." 

CHP'li birinin kulislere göre Davutoğlu’nun görevden alınacağını söylediğini anımsatan Çelik, şöyle devam etti: 

"Zaten Sayın Başbakan, kulisler ne derse onu yayıyor güleyim bari. Varsayın ki böyle bir şey var. Nasrettin Hoca'nın baklava hikayesini bilirsiniz. Birisi hocaya ‘Birisi bir tepsi baklava ile buradan geçti’ demiş. Hoca'nın cevabı ‘Bana ne’ olmuş. Adam ‘Baklavayı götüren sizin eve girdi’ deyince, Hoca'nın bu sefer tepkisi ‘Sana ne’ olmuş. Benim anlamadığım Davutoğlu veya başka bir bakanın değişmesi gündeme gelince CHP'li arkadaşlar niye heyecanlanıyor? CHP'lilerden biri getirilmeyeceğine göre fazla heyecanlanmanıza gerek yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset