CHP'ye Büyük Tepki

CHP Parti Meclisi'ne sunulan raporda seçimde alınan sonucun 6 günah keçisiyle açıklanmaya çalışılması CHP'li muhaliflerde ve sol tabanda tepki topladı."Seçim Sonuçlarını AKP Lehine Etkileyen Bazı Temel Faktörler" bölümünde sıralanan bu 6 faktör konusunda

CHP'ye Büyük Tepki

CHP Parti Meclisi'ne sunulan raporda seçimde alınan sonucun 6 günah keçisiyle açıklanmaya çalışılması CHP'li muhaliflerde ve sol tabanda tepki topladı.

"Seçim Sonuçlarını AKP Lehine Etkileyen Bazı Temel Faktörler" bölümünde sıralanan bu 6 faktör konusunda şu görüşler aktarıldı.

Erol Tuncer (Sosyal Demokrasi Vakfı Genel Başkanı) Bu bir aczin ifadesidir. Parti bir seçim yenilgisi varlığını kabul ediyor. Tarikatlar, imamlar, ikinci cumhuriyetçiler ve dış odakların etkisinden bahsediliyor, doğrudur. Ancak bunların etkilerine boş alan bırakmaktan dolayı kusurlu olan, eksiği olan partidir.


Prof. Dr. Hasan Köni Rapor rasyonel değil ancak rasyonalize etmişler. Bahaneler bulmuşlar. Örneğin imamlara suç atmışlar; Türkiye'de kaç tane imam var ki.

Ali Bulaç (Sosyolog ve yazar) AKP toplumun merkezini temsil etti. CHP ise devletin merkezini temsil etti. Devletin merkezi de ancak bu kadar oy sağlayabilir. CHP ne solcu ne de sosyal demokrat partisidir. CHP zengin partisi görünümünde. Bu partinin halkın kendisiyle, dini ve tarihiyle barışık olması lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler