CHP'ye başkan olacak mısınız?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Siyaseti ihanet odaklı hiç yapmadım. Genel başkanın vekili olduğum sürece aklımdan böyle şeyler geçmez ama gün ola harman ola" dedi.Yalova’daki irtibat bürosunda basın toplantısı düzenleyen İnce, gazetecilerin sorular

CHP'ye başkan olacak mısınız?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Siyaseti ihanet odaklı hiç yapmadım. Genel başkanın vekili olduğum sürece aklımdan böyle şeyler geçmez ama gün ola harman ola" dedi.

Yalova’daki irtibat bürosunda basın toplantısı düzenleyen İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İnce, "Kurultay öncesinde CHP Genel Başkanlığı için sizin adınız geçiyor, genel başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Cumhuriyet Halk Partisi, İçişleri Bakanlığına dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne ’ben genel başkan olacağım’ demekle genel başkan olunmaz. Zamanı gelince herkes ne olursa onu olur.

Ben şu anda grup başkanvekiliyim. Genel başkanın vekiliyim. Siyaseti ihanet odaklı hiç yapmadım. Genel başkanın vekili olduğum sürece aklımdan böyle şeyler geçmez ama gün ola harman ola."

İnce, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’nin kendisi hakkında konuştuğunu belirterek, "Haklılığım tescil edildi herhalde.

Artık koro halinde bana cevap vermeye başladılar. Sayın Canikli meclis kürsüsünü ihale peşinde koşan milletvekillerini savunmak için kullanıyor ve kıblelerini ballı ihalelere çevirmiş olanlar suçluluk telaşı içindeler" dedi.

AK Parti iktidarı döneminde çok sayıda caminin yıkıldığını ileri süren İnce, şunları söyledi: "Onların görülmeyen yüzlerini göstermeye devam edeceğim, nasıl cami yıktıklarını, AKP iktidarı döneminde, tüm il başkanlarına yazı yazacağım. Hangi ilde kaç tane cami yıktı AKP? Cami yıkma şampiyonudur AKP.

Bunları yakında açıklayacağım, araştırıyorum. Malatya’daki camiyi gösterince pek çok vilayetten beni aradı partililerimiz. ’Bizde de var bir tane’ diye aradılar. Bunlar altı dükkan üstü cami, bunların projeleri bu. Mimar Sinan’ın torunlarına böyle cami yakışır mı?

İsmet Paşa harp için kullanmıştı camileri, bunlar şimdi camileri rant için kullanıyorlar. Bunları tek tek açıklayacağız." Canikli ve Gedikli’yi televizyonda tartışma programına davet eden İnce, şöyle konuştu: "Canikli, kendi liderini bir pehlivana benzetmiş. Pehlivan ama arenayı görünce, sahayı görünce arazi olan bir pehlivan. Hiçbir tartışma programına çıkmıyor.

Şimdi sizlerin aracılığınızla sesleniyorum, sayın Canikli, benimle hangi televizyon kanalında saat kaçta nerede istersen tartışmaya var mısın? Sayın Gedikli’ye de şunu söyleyeyim, yıllardır milletvekilisin meclis kürsüsünde seni bir defa gördüm, onun haricinde görmedim. Onların ikisi birlikte gelsin televizyonda Türkiye’nin sorunlarını tartışalım, hangi konuyu istiyorlarsa.

Terörü, Türkiye ekonomisini, siyaset kurumunu, eğitimi tartışalım. Onların gerçek yüzlerini ortaya koyayım. Benim karşıma çıkacak cesareti varsa o genel başkan yardımcısı ve grup başkanvekilinin, ikisini beraber davet ediyorum, gelsinler bakalım o çakma pehlivanlık nasıl oluyormuş onlara göstereyim." İnce, Canikli’nin "Bükemediğin o bileği öp" sözlerine ise "El öpme meselesi var. O da ilginç. Kültürümüzde muhatabımıza saygı vardır, el etek öpmek yoktur.

Etek dizinde büyütülmüşlerden değiliz. Biz ne Bush’un elini öperiz ne Hikmet Yar’ın önünde diz çökeriz. Ama CHP’li bir milletvekili olarak kendisine teklifim halkın huzurunda konuları tartışmaktır. Yüreği varsa, cesareti varsa televizyonlar orada, ben de buradayım" diye cevap verdi.

Bülent Gedikli’nin CHP için "takoz parti" ifadesini kullanması için de İnce, "CHP onlar için kafasına inen balyoz olacak. Takoz ile balyozu karıştırmış o. Onların kafasında balyoz olacağız biz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler