CHP'nin Tutumu Değişmedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, ''AKP'nin tek taraflı dayatmasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterilen Abdullah Gül ile görüşmenin herhangi bir yararı olmadığı sonucuna varıldığını'' açıkladı.CHP Genel Ba

CHP'nin Tutumu Değişmedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, ''AKP'nin tek taraflı dayatmasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterilen Abdullah Gül ile görüşmenin herhangi bir yararı olmadığı sonucuna varıldığını'' açıkladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığındaki MYK toplantısında alınan kararlar Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek tarafından açıklandı. ''AKP'nin Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini Atatürk ilkelerine dayalı laik demokratik cumhuriyete karşı bir rövanşa dönüştürdüğü görülmektedir'' ifadesine yer verilen açıklamada, şöyle devam edildi: ''Erdoğan'ın daha önce verdiği söze bağlı kalarak cumhurbaşkanı adayı belirlenmesinden önce partimizi ziyaret etmesi gerekirdi.

Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye'nin kültürüyle, ekonomisiyle, medyasıyla ve yaşam tarzıyla bir din devletine dönüştürülmesi süreci hızlanacaktır.'' Mustafa Özyürek, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisiyle temas kurup kurmayacaklarına ilişkin bir soru üzerine, ''Zorunlu ilişkiler dışında kendisiyle bir ilişkimiz olmayacak. Mesela, Cumhuriyet resepsiyonuna katılmamız söz konusu değildir.

Sayın Gül'ün dış gezilerine katılmamız söz konusu değildir ama diyelim bir önemli kriz anında, bir liderler toplantısı olursa ona elbette katılmamız gerekir'' diye konuştu. Özyürek, başka bir soru üzerine ''cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında TBMM Genel Kurulu'na girme gereği duymadıklarını'' kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset