''CHP'nin Karadeniz'deki hedefi''

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Karadeniz de, CHP'nin sosyal demokrasisinin çok daha güçlü bir şekilde kucakladığı bir yöre haline gelecektir'' dedi.Baykal, CHP milletvekilleri Yılmaz Ateş, Mehmet Sevigen ve Suat Binici ile geldiği Samsun'da çok sa

''CHP'nin Karadeniz'deki hedefi''

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Karadeniz de, CHP'nin sosyal demokrasisinin çok daha güçlü bir şekilde kucakladığı bir yöre haline gelecektir'' dedi.

Baykal, CHP milletvekilleri Yılmaz Ateş, Mehmet Sevigen ve Suat Binici ile geldiği Samsun'da çok sayıda partili tarafından karşılandı.

İlk olarak CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Baykal, ardından CHP'li Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı ziyaret etti. Ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, ''CHP'nin Karadeniz'deki hedefi nedir?'' sorusunu ''Karadeniz'de Türkiye'nin diğer bölgelerinde yaşanılan benzer bir değişimin yaşanacağına inanıyorum. Ege'deki, Trakya'daki, Akdeniz'deki gelişmeyi Karadeniz yöresi geriden izliyor. Karadeniz de CHP'nin sosyal demokrasisinin çok daha güçlü bir şekilde kucakladığı bir yöre haline gelecektir. Hiç kuşku duymuyorum bundan'' şeklinde yanıtladı.

CHP oylarının yükselmesi için yapılması gereken şeyler olduğunu, CHP'li belediyelerin başarılarının buna çok katkı yaptığını ifade eden Baykal, şunları söyledi:

''Türkiye'de bir gidişat var. Bu gidişat bugüne kadar Türkiye'nin batı bölgesindeki belli bölgelerde ortaya çıktı. Bunun tabii sosyal, ekonomik nedenleri var. Yani insanların eğitim seviyesi yükseldikçe ekonomik bakımda kendi ayaklarının üzerinde durabilir hale geldiğinde, zengin olmasına gerek yok, yani işine sahip çıkan esnaf, işi olan bir işçi ya da beyaz yakalı bir çalışan kendini güvencede hisseden insanlar özgür siyasi tercih yapabiliyor ve o tercihleri yaptıkları zaman o CHP lehine ortaya çıkıyor. Bu doğrultuda çok hızlı gelişmeyi yaşadık. Buralarda daha iyi bir sonuç almak durumundayız, alacağız. Buna inanıyorum. Yani Samsun başka bir Samsun olacak. Bir süre önce Aydın öyleydi, Antalya öyleydi. Yani şimdi onlar değişik noktaya geldiler. Bir yandan onları değiştireceğiz. Eskisinden çok daha güçlü bir noktaya ulaşacağız, buna inanıyorum.'' Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaretiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de ''O konuda herkes düşüncesini söyledi. Ben de söyledim. Herkes herkese karşı duygularını bu tür ziyaretlerle ifade edebilir. Konuşulacak bir şey yoktur. Herkesin bunu doğal karşılaması, anlayışla karşılaması gerekir. Yanlış olan bunu bir siyasi kullanma konusu haline ya da siyasi suçlama konusu haline dönüştürmektir'' diye konuştu.

Baykal, Atakum Belediyesi'nden ayrılmadan önce partililerle ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler