CHP'li Genç'ten bomba iddia!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün TBMM Genel Kurulu'nda söylediklerinden 'Kürtlere özerklik verilecek, Kürdistan kurulacak' gibi bir anlam da çıktığını" iddia etti.Genç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında,

CHP'li Genç'ten bomba iddia!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün TBMM Genel Kurulu'nda söylediklerinden 'Kürtlere özerklik verilecek, Kürdistan kurulacak' gibi bir anlam da çıktığını" iddia etti.

Genç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, bütçenin görüşüldüğü Genel Kurulun dünkü birleşiminde kendisine söz vermemek için direndiğini söyledi.

İktidarın faili meçhul cinayetleri aydınlatmak istediğini, ancak aynı zamanda yerini bildiği halde "Yeşili" koruduğunu ileri süren Genç, "Bülent Arınç'a Kubilay'ı sordum, O da 'sen kirli fenerine bak' dedi. Bu feneri kirleten ben değilim, AK Parti'dir. Ülkeye adalet duygusu gelene kadar da bu fenerle gezeceğim. Ancak fener de gittikçe kirleniyor" dedi.

Genç, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, "Kaç senedir buradasın, Dersim'le ilgili ne getirdin buraya?" dediğini ifade ederek, geçen dönemlerde bir çok soru önergesi vererek bu konuyu gündeme getirdiğini söyledi.

 Genç, "Arınç, dün bana o kadar sataştığı, küçük düşürdüğü halde, başkan önce söz vermedi sonra da bir dakika söz verdi. Bir dakikada ne söylenebilir? Arınç'ın söylediklerinden, 'Kürt'lere özerklik verilecek, Kürdistan kurulacak' gibi bir anlam da çıkıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler