CHP'den Şimdide Su Önergesi

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yaşanan su sorunuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında soruşturma önergesi vereceğini bildirdi.Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan su sorununa s

CHP'den Şimdide Su Önergesi

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yaşanan su sorunuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında soruşturma önergesi vereceğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan su sorununa sessiz kalınamayacağını belirterek, bu ''kara manzaranın'' hesabını TBMM'de soracaklarını belirtti.

Türkiye'nin, ''beceriksiz yöneticilerin faturasını ödediğini ve karşı karşıya kaldığı susuzluk nedeniyle dünyada alay konusu olduğunu'' ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Başbakan bu kara tablonun baş sorumlusudur. Başbakan, Anayasa'nın 127. maddesine göre, yerel yönetimler üzerindeki vesayet yetkisini kullanmamış, toplum yararının korunması ilkesini açıkça göz ardı etmiştir. Dünyada en az yağış alan ülkelerin başkentlerinde bile su sorunu yaşanmazken, Türkiye'nin başkentinde, bilim insanlarının ve sorumlu kamu görevlilerinin tüm iyi niyetli uyarılarına karşın önlem almayan AKP yönetimi Ankara halkını bir kaşık suya hasret bırakmıştır. Bu kara tablonun sorumlusu, yıllardır Ankara'yı yöneten ve bu sorunu ısrarla görmezlikten gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve onun destekçisi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunun hesabını TBMM'de soracağız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset