CHP’den DP'ye tam destek

29 Mart yerel seçimleri öncesi Ankara'da DSP-CHP İttifakı sonrası, ikinci büyük seçim ittifakı Demokrat Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında yaşanıyor. CHP Isparta'da Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak, Demokrat Parti'nin adayını destekleme

CHP’den DP'ye tam destek

29 Mart yerel seçimleri öncesi Ankara'da DSP-CHP İttifakı sonrası, ikinci büyük seçim ittifakı Demokrat Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında yaşanıyor.

CHP Isparta'da Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak, Demokrat Parti'nin adayını destekleme kararı aldı.

Konu ile ilgili olarak açıklamayı da CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner yaptı. Coşkuner "Isparta'da Demokrat Parti gerçeğini göz ardı edemezdik" dedi.

CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, yerel seçimlerde, CHP ve DP'nin ortak aday konusunda anlaşmaya vardığını ve adaylarının, 1994-1999 döneminde belediye başkanlığı yapan, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı olduğunu açıkladı.

Coşkuner, düzenlediği basın toplantısında, DP çatısı altında eski Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı'nın ortak adayları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Isparta'da DP gerçeği vardır. Biz bunu göz ardı etmeden DP'yi şemsiye olarak kabullendik ama bu, şu değil, (DP aday çıkarıyor da biz CHP olarak desteklemiyoruz). Biz olayın içerisindeyiz. Bizim ortak adayımız Mehmet Aybatılı. Bu oluşumun içinde hangi parti var ise onun adayı Mehmet Aybatılı'dır. Şemsiyedir, çatıdır, bunlar ikinci şeyler.''

Bu destek sonrası daha da ilgi odağı haline gelen Isparta Belediye başkanlığı seçimlerinin Demokrat parti ile Ak Parti arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne olacağı konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset