CHP'den "devreye gir" çağrısı

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, "Gerek Kanal 7 yöneticileri hakkındaki suç duyurusu raporunun işleme konulmaması gerekse Kanal 7 hesaplarındaki usulsüzlüklerin, bağlantıların tespit edilmesi için sayın Cumhurbaşkanı'nı Devlet Denetleme Kurulu'nu

CHP'den "devreye gir" çağrısı

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, "Gerek Kanal 7 yöneticileri hakkındaki suç duyurusu raporunun işleme konulmaması gerekse Kanal 7 hesaplarındaki usulsüzlüklerin, bağlantıların tespit edilmesi için sayın Cumhurbaşkanı'nı Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmeye davet ediyoruz" dedi.

CHP, yolsuzlukla suçlanan 'Deniz Feneri Derneği'ne yönelik yeni iddialarını bugün de sürdürdü. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ve MYK üyesi Ali Kılıç ile birlikte parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, Alman savcıların hazırladığı iddianamenin 60. sayfasında 'yapılan soruşturma ve araştırmaların neticesinde her iki derneğin olduğu gibi, Almanya'daki Kanal 7 ile Türkiye'deki Kanal 7 televizyon yayınları sorumlularının çok yakın
ilişkilerinin olduğu ortaya çıkmıştır' ifadesinin yer aldığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın da bu karanlık ilişkilerin başında olduğunu iddia etti.

"SPK, 19 AYDIR RAPORU SAVCILIĞA İNTİKAL ETTİRMEDİ"
CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ise, Kanal 7 hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 2007 yılında bir inceleme yaptığını, yapılan inceleme sonunda Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ile yönetim kurulu üyeleri İsmail Karahan ve Mustafa Çelik hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulması gerektiği sonucuna varıldığını söyledi.

Raporun düzenlenmesinden bu yana yaklaşık 19 aylık bir süre geçmesine rağmen raporun cumhuriyet savcılığına intikal ettirilmediğini kaydeden Hamzaçebi, "Suç duyurusu gerektiren bir raporu hukuki bir gerekçe olmaksızın kaldıran SPK Başkanı ve üyeleri suç işlemektedir" dedi.

Hamzaçebi, Kombassan Holding, Kamer Holding ve Aksaray Holding ile Kanal 7 arasındaki ilişkilere ait işlemlerin dayanağını oluşturan defter ve belgelerin Türk Ticaret Kanunu'nda süre 10 yıl olmasına rağmen zamanaşımı gerekçe gösterilerek ibraz edilmediğini bildirdi.

Yapı Kredi ve Garanti Bankası kayıtlarından hareketle Bahreyn'de bir hesaba para aktarılması ve şirket hesaplarına 'üçüncü şahıs-para yatırma' açıklamasıyla farklı kişiler tarafından para yatırıldığını anlatan Hamzaçebi, söz konusu paraların kısa bir süre sonra çekildiğini, hesaba yatan paraların bir kısmının 'Mehmet Bozkurt teslimatı' ve 'Mustafa Akkaya teslimatı' açıklamasıyla şirket hesaplarına girdiğini öne sürdü.

Bu işlemlerin şirket hesaplarına giren paraların bir kısmının bağış ve yardım olabileceğinin karinesi olduğunu dile getiren Hamzaçebi, Kanal 7'nin bazı banka hesaplarının yasal kayıtlarda gözükmediğini, şirketin yurtdışı iştirakleri hakkında SPK'ya verilmediğini kaydetti.

"KÖŞK DEVREYE GİRSİN"
Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'a bazı sorular yönelterek, "SPK uzmanlarının Kanal 7 yöneticileri hakkında düzenlediği suç duyurusu raporunun işleme konulmaması için SPK Başkanı Turan Erol'a bir talimat verdiniz mi? Haziran 2007'de makamınızda Kanal 7 yönetim kurulu başkanı Zekeriya Karaman olduğu halde SPK Başkanı Turan Erol'u çağırıp SPK uzmanlarının düzenlediği rapor hakkında üçlü görüşme yaptınız mı?

Bu görüşmede SPK Başkanı'ndan Kanal 7 meselesinin bir an önce şirket lehine sonuçlandırılmasını ister misiniz? Bunun üzerine SPK Başkanı Erol'un 'halledeceğim' şeklinde beyanı oldu mu?" diye konuştu. ,

CHP'li Hamzaçebi, konuyla ilgili Köşk'ün de devreye girmesini isteyerek, "Gerek Kanal 7 yöneticileri hakkındaki suç duyurusu raporunun işleme konulmaması gerekse raporun işleme konulmaması suretiyle incelenmesi ve kanıtlanması engellenen Kanal 7 hesaplarındaki usulsüzlüklerin, bağlantıların tespit edilmesi için sayın Cumhurbaşkanı'nı Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu.


Hamzaçebi, SPK Başkanı'nı da göreve çağırarak, raporu derhal savcılığa intikal ettirmesini talep etti. İçişleri Bakanı'na da çağrıda bulunan Hamzaçebi, Türkiye Deniz Feneri Derneği gelirlerini ve bütçesinin incelenmesi için talimat vermesini istedi.


CHP MYK üyesi Ali Kılıç da, davayı izlemek üzere Almanya'ya gideceklerini, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı da Almanya'ya davet ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler