CHP'den AK Parti kapatılsın başvurusu

 Mahmut Tanal, AK Parti'nin kapatılması için gerekli incelemenin yapılması amacıyla Yargıtay'a başvurdu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti'nin kapatılması için gerekli incelemenin yapılması amacıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvu

CHP'den AK Parti kapatılsın başvurusu

 

Mahmut Tanal, AK Parti'nin kapatılması için gerekli incelemenin yapılması amacıyla Yargıtay'a başvurdu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti'nin kapatılması için gerekli incelemenin yapılması amacıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.
 
Tanal, başvuru dilekçesinde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Merkezi'nde 5 Eylül Çarşamba günü yapılan genişletilmiş grup toplantısında, ''Yargıya zaten gerekenleri söyledik, gereğini yapıyor'' şeklinde açıklamada bulunduğunu ifade etti.
 
Bu açıklamanın, TCK'nın 277. maddesinde düzenlenen ''yargı görevi yapanı etkileme'' ve TCK'nın 288. maddesinde düzenlenen ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarının işlendiğini gösterdiğini iddia eden Tanal, dilekçesinde şunları kaydetti:
 
''AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama, siyasi partilerin yasaklı olduğu hususları göz ardı ettiğinin açık göstergesidir. AKP de bu açıklamayla, Erdoğan'ın başta Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu olmak üzere, hukuku ihlal etmesine ortak olmuştur.
 
AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın işlemiş olduğu suç, bir siyasi parti Genel Başkanı tarafından işlendiği için partinin kapatılması gerekmektedir. Konu hakkında gerekli incelemeyi yaparak Anayasa Mahkemesi'ne AKP'nin kapatılması için dava açılmasını saygılarımla arz ederim''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset