CHP'den aday olanlara kötü haber

AK Parti, milletvekili aday adaylarından aldığı başvuru ücretini aday olmazlarsa geri vereceğini açıklarken, CHP de 'adaylık ödentisi ile ilgili taahhütname' imzalatıyor. Bu taahhütnameye göre milletvekili aday adayları, aday gösterilmedikleri takdirde ba

CHP'den aday olanlara kötü haber

AK Parti, milletvekili aday adaylarından aldığı başvuru ücretini aday olmazlarsa geri vereceğini açıklarken, CHP de 'adaylık ödentisi ile ilgili taahhütname' imzalatıyor.

Bu taahhütnameye göre milletvekili aday adayları, aday gösterilmedikleri takdirde başvuru ücretini geri isteyemeyecek, milletvekili olurlarsa bu ücretin iki katı maaşlarından kesilecek.

CHP'den milletvekili olmak isteyenler kesenin ağzını açacak. Başvuru için erkeklerden 3 bin, kadınlarla 25- 30 yaş arası gençlerden 2 bin, engellilerden ise 500 lira alan parti, ayrıca 'adaylık ödentisi ile ilgili taahhütname' imzalatıyor. Bu taahhütname imzalanınca aday adayları aday gösterilmedikleri takdirde başvuru ücretini geri isteyemeyecek, milletvekili olurlarsa başvuru ücretinin iki katını ödeyecek. Başvuruda 3 bin lira veren erkek aday adayı, milletvekili olursa 6 bin lira daha ödeyerek 9 bin lira harcamış olacak. Kadın ve 25- 30 yaş arası gençler için vekillik 6 bin liraya, engellilere ise 1500 liraya mal olacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, 'adaylık ödentisi ile ilgili taahütname' için "Biz çok büyük maddi kaynakları olan bir parti değiliz. Arkadaşlarımızdan aday adaylığı ve seçilirse milletvekilliği döneminde biraz özveri istiyoruz. Milletvekili olurlarsa iki katı maaşlarından kesilecek. Bu para parti çalışmalarında değerlendirilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset