CHP'de yolsuzluk itirafı!

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, CHP’li Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin 300 milyon dolarlık bir yolsuzluğa ortak olduğunu savundu. Şengül olanları anlatıp istifasını verdi.Şengül, “tenzili rütbeye uğramış” bir CHP’li yöneticinin gönderdiği işadamının

CHP'de yolsuzluk itirafı!

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, CHP’li Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin 300 milyon dolarlık bir yolsuzluğa ortak olduğunu savundu. Şengül olanları anlatıp istifasını verdi.

Şengül, “tenzili rütbeye uğramış” bir CHP’li yöneticinin gönderdiği işadamının kendisine dava açmamaları için rüşvet teklif ettiğini ileri sürdü. Yolsuzluğun partisine sirayet etmesinden korktuğunu ifade eden Şengül, konuyu başkanı olduğu Şehir Planlamacıları Odası olarak mahkemeye taşımayı düşündüklerini anlattı. Şengül, bu aşamada ise bir rüşvet teklifiyle karşılaştığını öne sürdü. Şengül, şunları anlattı: “Ankara İl Başkanlığı’na bir işadamı geldi. Partili bir yöneticimizin referansıyla gelen işadamı, dava açmamamız durumunda mali bir destek sağlayacağını beyan etti. Bütün bu gelişmeleri parti üst yönetimine anlattım. Daha sonra öğrendim ki aynı plan Yenimahalle Meclisi’nden de geçmiş.”

Kılıçdaroğlu istifa ettirdi iddiası

Şengül, “tenzili rütbeye uğramış” nitelemesinde bulunduğu parti yöneticisinin işadamının ismini verebileceğini kaydetti. Şengül, “İmar planı değişikliyle, bana önerilen kaynak herhalde birkaç milyar dolardan aşağı olamazdı. Burada konuştuğumuz rakam 300 milyon dolarlık rakam ve biz buna hayır dedik” diye konuştu. Şengül, açıklamasının ardından il başkanlığından istifa etti. Şengül ile birlikte 17 yönetim kurulu üyesi de istifa edince partinin Ankara il yönetimi düştü.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine haber vermeden yaptığı açıklama üzerine Şengül’ün istifasını istediği belirtiliyor. Ancak Şengül, istifa kararını kendi isteğiyle aldığını öne sürdü. Şengül, baskı sonucu istifa iddiasının doğru olmadığını söyledi. Şengül, ranta karşı mücadelesine devam edeceğini de ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset