CHP'de seçime itiraz edildi!

CHP kurultayında Parti Meclisi üyeliği için yapılan seçime kadın kotasının ihlal edildiği gerekçesiyle itiraz edildi.CHP'de 80 kişilik Parti Meclisi, 68 asil üye ve 12 kişiden oluşan Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyelerinden oluşuyor. Tüzük ise yüzde

CHP'de seçime itiraz edildi!

CHP kurultayında Parti Meclisi üyeliği için yapılan seçime kadın kotasının ihlal edildiği gerekçesiyle itiraz edildi.

CHP'de 80 kişilik Parti Meclisi, 68 asil üye ve 12 kişiden oluşan Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyelerinden oluşuyor. Tüzük ise yüzde 25 oranında kadın kotası öngörüyor. Buna göre 80 kişilik PM'nin en az 20'sinin kadın olması gerekiyor. CHP'nin yeni Parti Meclisi'nde 23 kadın yer aldı.

İtiraza göre 68 kişiden oluşan asıl üyelerle, 12 kişiden oluşan Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyelerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekiyor. Yani 68 kişiden 17'si kadın üye olmalı. Ancak 68 kişinin içinde 15 kadın üye var. İtirazı yapanlar ya seçimin yenilenmesini ya da en az oyu alan iki kişinin listeden düşmesini, bunların yerine yedek listeden en çok oyu alan iki kadının adının asil listeye girmesi gerektiğini öne sürüyorlar. Bu itiraz haklı bulunursa en az oyu alan Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu'nun üyelikleri düşebilir.

Genel merkez ise, kadın kotası dikkate alınırken, asil liste ile Bilim, Yönetim ve Kültür platformunun birlikte değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili gazetecilere, "Burası hukuk devleti, kararı yargı verecek. Biz yüzde 25 kadın üye kotasının zaten üzerindeyiz" dedi. Gürsel Tekin ise "Hiçbir problem yok. Liste yüzde 25'lik kotaya uygun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset