CHP'de ağır istifa!

Mehmet Tomanbay'ın CHP'den istifa ettiği açıklandı.

CHP'de ağır istifa!

Önceki dönem CHP Ankara Milletvekili ve parti içindeki Demokratik Değişim Hareketi'nin öncü ismi Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, CHP'deki üyeliğini sonlandırdı. Tomanbay, 1969 yılında gençlik kollarına katıldığı partisinden, CHP yönetimine yönelik eleştirilerini içeren bir dilekçeyle noter aracılığıyla ayrıldı.

Dilekçesinde, CHP'nin son yıllarda halktan kopuk bir yönetim sergilediğini ve anti-demokratik uygulamaların parti içinde yaygınlaştığını belirten Tomanbay, bu durumun ülkenin karşı karşıya olduğu sorunlara etkili çözümler bulunmasını engellediğini ifade etti. Ayrıca, parti yönetiminin Genel Başkan Deniz Baykal ve ekibinin tek adam anlayışıyla yönetildiğini ve bu durumun CHP'nin halk nezdindeki saygınlığını ve güvenilirliğini azalttığını vurguladı.

Prof. Dr. Tomanbay'ın CHP'den ayrılmasının ardından DSP'ye katılacağı bilgisi alındı. Geçtiğimiz haftalarda DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile bir araya geldiği belirtilen Tomanbay'ın yanı sıra, CHP'den ayrılan bazı muhalif isimlerin de önümüzdeki haftalarda DSP'ye geçiş yapacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset