CHP Trabzon'da seçim turu

20 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak olan CHP Trabzon İl Başkanlığı Kongresi öncesi il başkan adaylığını açıklayan Akbulut, basın toplantısından bu yana çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.Çeşitli ilçe başkanlıklarını ve basın kuruluşlarını ziyaret edece

CHP Trabzon'da seçim turu

20 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak olan CHP Trabzon İl Başkanlığı Kongresi öncesi il başkan adaylığını açıklayan Akbulut, basın toplantısından bu yana çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Çeşitli ilçe başkanlıklarını ve basın kuruluşlarını ziyaret edecek olan Akbulut'un ilk durağı Yomra ve Çarşıbaşı ilçeleri oldu.

Yapılan ziyaretler de kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akbulut, ‘Teşkilatlarımız dipdiri ve ilgi bekliyor. Bende CHP'yi zirveye taşıma yarışının yarışmacılarından biri olarak bizi değerlendirecek olan teşkilatlarımızı bir bir gezerek onları dinliyor, projelerimi onlara anlatıyorum. Mutlaka bir yarış olacak ama sonuç her ne olursa olsun kazanan CHP Trabzon teşkilatı olacak’ dedi.

İlçe ziyaretlerinde önemli açıklamalarda bulunan Akbulut, CHP Trabzon Merkez İlçe'deki kan değişiminin partiye büyük bir ivme kazandıracağını ifade ederek şunları söyledi, "Seçim tarihinden önce değerlendirmemi yapıp son güne bırakmadan kararlarımı netleştireceğim. Sonuç ne olursa olsun tablo ortaya çıktıktan sonra çekilmeyi hiçbir şekilde düşünmüyorum." dedi.

CHP Trabzon İl Başkanlığı için aday olarak gösterilen Dr. Şadi Günaydın'ın aday olacağı yönündeki haberleri de değerlendiren Akbulut, "Bazı kesimlerde örgüt dışından adaylar var bu olmaz. Ya da örgüt dışından aday olunmasını istenen şahıslar var. 

Bunlar olmamalıdır. CHP’ye hizmet edecek kişi elini, bedenini taşın altına koymak zorundadır. Dışarıda farklı aday arayışlarına giriliyor. Buna hiç gerek yok. CHP siyasetinden nemalanmış insanların aday olması daha doğru.

Hiç kimse bunu unutmamalı ki İl Başkanlığı görevi fedakarlık isteyen bir görev. Göreve gelen kişinin fedakar olması lazım ve ben buna hazırım " diye konuştu.

İYİ OLAN KAZANSIN
Kendisi için yapılan eleştirilere de açıklık getiren Akbulut, " Bana gelen diğer bir eleştiri de az insan tanımam. Ama benim insan ilişkilerim iyidir. İnsan tanırım. Bu benim için sorun değil. Bu çalışmalarım da zaten insanları kendimi tanıyor ve onlarla tanışmış oluyorum. Bu aşılabilir bir olaydır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İbrahim Akbulut, Çarşıbaşı ve Yomra ilçelerine yaptığı ziyaretlerde teşkilatlar arasında birlik ve beraberliğin vazgeçilmez olduğunu vurguladı. 

Ülkede ve Trabzon'da bürokratik problemlere değinilmesi gerektiğini belirten Akbulut, "Politika tevazu sevmez. Yürüyen insan önündekinin yanından geçmeli, eğer geçemiyorsa üstünden atlamalıdır. Politika bunu ister. Piramide giden bir yol en tepeye ulaşmak için de mecbur birinin üstünden atlamalıyız" diye konuştu.  

Kendisinden sonra çıkacak adaylar konusunda da konuşan Akbulut, "17 aday olsun, 17 aday için bir şeyler söylenir. Her şey görüşülecek ve değerlendirilecek. Teşkilat için kim daha iyiyse o kazansın. Seçilebilirsem 2 senemi partiye vereceğim.

CHP olarak adaylıkta demokratiğiz. Aday çıkıyor ve kendi propagandasını yapabiliyor. AK Parti gibi değiliz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler