CHP Trabzon'da seçim ne oldu?

CHP, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine yönelik yaptığı ön seçimde, resmi olmayan kesin sonuçlara göre, partinin Trabzon ve Artvin'deki 5 milletvekili adayı belli oldu.CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) partisinin milletvekili aday li

CHP Trabzon'da seçim ne oldu?

CHP, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine yönelik yaptığı ön seçimde, resmi olmayan kesin sonuçlara göre, partinin Trabzon ve Artvin'deki 5 milletvekili adayı belli oldu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) partisinin milletvekili aday listelerini belirlemek için bugün 29 ilde yaptığı ön seçim çalışması kapsamında Trabzon'da da seçim yapıldı. 
Partinin merkez ilçe ve diğer ilçelerdeki parti binalarında gerçekleştirilen seçimde, partiye üye 6 bin 866 kişiden, 5 bin 20'si oy kullandı.

Her üyenin az 3, en fazla 5 tercih yaptığı oy kullanma işlemi sonrası açılan sandıklardaki sayımda, 6 milletvekili bulunan Trabzon'da CHP'den milletvekili adayı olacak 5 kişi belirlendi. 
CHP İl Başkanı Yavuz Karan, sayım işlemi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, resmi olmayan kesin sonuçlara göre ön seçimde, 2 bin 96 oy alan Ali Türen Öztürk, bin 934 oy alan Sedat Gözaçan, bin 884 oy alan Güzide Uzun, bin 830 oy alan Ahmet Kaya ile bin 690 oy alan Ali Koç'un partisinin Trabzon milletvekili adayı olmasının belirlendiğini kaydetti.

Karan, bu 5 adayın en fazla oy alan kişiler olduğunu, partisinden Trabzon'dan milletvekili adayı olacak olan 6. kişinin de kontenjandan belirleneceğini belirterek, kontenjan adayının ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canailioğlu olacağını sözlerine ekledi. 

ARTVİN'DEKİ ÖN SEÇİM
2 milletvekili bulunan Artvin'deki CHP ön seçiminde ise 3 bin 199 üye oy kullandı.
Yapılan sayımda, 3 bin 199 geçerli oydan bin 819'unu alan Uğur Bayraktutan ile bin 142 oy alan Yüksel Çorbacıoğlu, partinin Artvin milletvekili adayı olmaya hak kazandı.
Bu ilde CHP'nin kontenjan adayının ise bulunmadığı öğrenildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset