CHP Trabzon'da Ertürk konuştu

Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevini yürütürken, rütbesinde bekleme süresini doldurmasına rağmen 2010 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarında terfi ettirilmemesine tepki göstererek istifa eden Trabzonlu Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Pazar günü yapılac

CHP Trabzon'da Ertürk konuştu

Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevini yürütürken, rütbesinde bekleme süresini doldurmasına rağmen 2010 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarında terfi ettirilmemesine tepki göstererek istifa eden Trabzonlu Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Pazar günü yapılacak CHP Trabzon İl başkanlığı yarışı öncesi açıklamalarda bulundu.

Ertürk, Nostalji restoranda verdiği sabah kahvaltılı basın toplantısında konuştu.

Ertürk, mevcut aday İbrahim Akbulut’un kendi lehine adaylıktan çekildiğini ifade ederek, "Bildiğiniz gibi adaylığımı açıkladıktan sonra çeşitli basın organlarında kendimizi ve yapacaklarımızı Trabzon’a anlatmaya çalıştık. Partililerimizle bir araya geldik. Örgütü tanımaya çalıştık.

İl başkanı olursak ne yapıp yapmayacağımızı anlatmaya çalıştık.Çok mesafe kat ettik.  Bayrağı daha yukarıya taşıyacağımız yönünde örgütü ikna ettiğimiz sanıyorum. Bu yolda beraber yürüyeceğiz. Biz kimseyle kavgalı değiliz.

turker450.gif

İl başkan adayı İbrahim Akbulut da adaylıktan çekildi.Bize destek verecek.Yanımızda oturuyor. Kimseyle kavgalı değiliz.Örgütü kucaklamak için buradayız. Bakın . Şuanda Yavuz beyin yönetim kurulunda bulunan arkadaşlar bize destek  vermişlerdir. 

Yavuz Beyin listesinde yer alan Suat Bayraktar, Emine Erensoy Turgay Çepni,, Hüseyin Yılmaz, Uğur Özsandıkcı, Galip Pekşen, Oktay Söğüt ve Ahmet Şener’de  bize destek vermek için aramıza katıldılar.

Bunu biz demokratik bir yarış olarak görüyoruz. Adayları kötülemek ve onlarla ilgili kötü bir söz söylemek bize yakışmaz. Mevcut başkan Yavuz Karan hakkında da en küçük eleştiride bulunmam. O da uzun yıllar partimize önemli hizmetler yapmış bir arkadaşımızdır.

Şuanda geldiğimiz durumda seçimdeki başarı şansımı çok yüksek olarak görüyoruz.  CHP Bayrağını daha yukarılara taşımak için yarışacağız. Pazar günü seçim yapılacak.  Ondan sonra kim kazanırsa  kazansın kaybeden kazanın arkasında kenetlenecektir.   

 CHP’yi halkımız için bir umut yapmak için , emperyalizmin iliklerine kadar uşaklığını yapan AKP iktidarına karşı her etapta varız. Bu demokratik yarıştır. O değerlendirmeyi delegeler  yapar. Bizim böyle bir değerlendirme yapmamız uygun değildir. Biz geleceğe dair  makul kimseye bir söz vermedik. Zaten onların da böyle bir talebi yoktur.

Ertürk lehine adaylıktan çekilen İbrahim Akbulut ise, “Bu demokratik süreçte, adaydım. İl Başkanı olmak istedim. Bu  konuda  çalışmalarımı isteyerek arzu ederek özlemle sürdürdüm. Fakat geldiğimiz nokta bellidir. Demokratik Kurallar işlemiştir.

İşlemeye devam ediyor. Geldiğimiz noktada sayın adayımız Türker Ertürk lehine adaylıktan çekilme noktasında arkadaşlarımızla beraber karar verdik. Bu konuda Trabzon İl Başkanı görmek istediğim Türker beyi sonuna kadar destekleyeceğiz.

Benim için bu yarış şimdilik burada noktalanmıştır. Dernekpazarı İlçe Başkanlığından ayrıldım. Çalışmalarımı CHP’nin bir emir eri olarak partimde sürdürmeye devam edeceğim. Yönetime girme gibi bir talebim yok. Böyle bir talepte şimdiye kadar bulunmadım bulunmam ve  bulunmayacağım dedi.

Akbulut’un bu sözleri üzerine Ertürk, “Bize İbrahim Akbulut destek vermiştir. Bu desteği daha bir organik olması için beraberce çalışmak istiyoruz. Kendisine yönetimimizde görev vereceğiz, rol vereceğiz beraber daha iyi çalışmak için” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset