CHP Trabzon'da son ilçe kongresi yapıldı

CHP'nin Trabzon ilçelerindeki son kongresi olan Düzköy'de yeni başkan seçildi. İl Başkanı Güngör, kongrede Bakan Soylu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

CHP Trabzon'da son ilçe kongresi yapıldı

Düzköy kongresinde konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine tepki gösterdi. "İçişleri Bakanı'na mahalle kabadayısı gibi maganda üslubuyla konuşmak yakışmıyor" diyen Başkan Turgay Güngör,  “Trabzonlu bir İçişleri Bakanı'ndan bu sözleri duymaktan utanıyorum.” dedi.  

  

AHMET BEKAR GÜVEN TAZELEDİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzköy İlçe Kongresi yapıldı. Düzköy Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongreye Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, MHP Düzköy İlçe Başkanı Cemal Arslan, İyi Parti Düzköy İlçe Başkanı İlker Demir, Düzköy Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Lermi, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Kongrede mevcut başkan Ahmet Bekar güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Ahmet Bekar başkanlığındaki yönetim kurulu İbrahim Aydoğan, İmdat Akyıldız, Yılmaz Tirgil, Ali Bulut, M.Ali İsak, Ahmet Değirmenci, Ziya Kurt, Ömer Değirmenci, Ferda Kör, Engin Samast isimlerinden oluştu.  

HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE SAHİP ÇAKACAĞIZ 

Kongrede konuşan CHP Düzköy İlçe Başkanı Ahmet Bekar, “Zorlaşan sosyal ekonomik şartlar karşısında, kendi siyasi tabanını diri tutmak amacı ile yaratılmaya çalışılan bu iklime asla teslim olmayacağız. Şunu açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyoruz.  Biz bu ülkede, barış olsun, kardeşlik olsun, huzur olsun istiyoruz. Biz bu ülkede, herkes kamu hizmetlerinden adil bir şekilde faydalansın istiyoruz. Biz bu ülkede, adaletin, bağımsız ve evrensel hukuk kuralları ile işletilmesini istiyoruz. Biz bu ülkede, terörün olmadığı, bir tek can kaybının yaşanmadığı günler yaşamak istiyoruz. 2019 yılında yapılacak üç seçim Türkiye Cumhuriyeti devleti için milattır. Ya parlamenter demokrasi ile devam edeceğiz, ya da tek adam diktasına teslim olacağız. Biz Düzköy’lüler olarak demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere dün olduğu gibi yarında sahip çıkacağız” dedi.  

MAHALLE KABADAYISI, MAGANDA…. 

AKP Ortahisar İlçe Kongresi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sert çıkan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Demokrat Parti Genel Başkanı olarak 13.milyon 500 bin lira parayı aldığı partiyi 3 milyon 500 bin lira borçla bırakan bu yaptıkları için yargılanan, ceza alan cezasını AKP’ye geçerek Yargıtay’da bozduran kişi Süleyman Soylu. Soylu devleti kendine siper alarak açıkça Genel Başkanımızı tehdit etmiştir. Bir içişleri bakanına mahalle kabadayısı gibi maganda üslubuyla konuşmak yakışmıyor” dedi.  

BANKA DEKONTLARININ ASLI SAVCILIKTA 

Trabzonlu bir içişleri bakanından bu sözleri duymaktan utanıyorum diyen Turgay Güngör, “Söylemlerine başka bir şey söylemek bana ve ahlakıma uygun düşmez. Sadece ve sadece kendine bu sözleri iade ediyorum. Bizler Man Adasına 15 milyon dolar üzerinde para aklamak için transfer yapmadık. Banka dekontlarının aslı savcılıkta olduğu halde, bunlara bakıp inceleme zahmetinde bulunmadan bile sahte demedik. Bizim hırsızlık yapan, yolsuzluk yapan belediye başkanlarımız yok.  

BİZDE HIRSIZLIK YAPAN,  RÜŞVET ALAN YOK 

Bizim hırsızlık yapan, rüşvet alan bu durumun tespit edilmiş olmasına rağmen yargılanmaktan parlamentoda parmak hesabıyla kaçırdığımız bakanlarımız, milletvekillerimiz yok. Onun için anlımız ak, başımız dik yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz. Çünkü Sayın Genel Başkanımızın sözlerinde hakaret yok, küfür yok. Sadece bilgi belge ve gerçekler var. Bu hırçınlık, bu şiddet gerçeklerin açığa çıkmasından kaynaklanıyor. Sayın Soylu değil mi? Kim ne yaptıysa bunun hesabını bugün olmasa bile bir gün yargı önünde mutlaka verecektir. Bu korku, bu telaş ondan değil mi?” dedi.  

3 AYLIK MAZOT PARASI KALIYOR BİZE 

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik ise, “Düzköy ilçemiz bana göre Karadeniz ilçesinin en güzel ilçesidir. İnsanları ise ömrü boyunca gurbette çalışan vefakardır. Bu iktidar siyaseti düşman ilan ettiler. Bir kez bile iktidardan bizi ziyaret etmediler.  İlçemizin gelirleri çok düşük. CHP’li belediyelerin katkılarıyla ayakta duruyoruz. Boş durmuyoruz. 14 tane iş makinamı hep çalışmakta. Dar koşullarda, ekonomimizin hiç olmadığı ilçe belediyesiyiz buna rağmen çalışmaktayız. Bir sürü yollar yaptık. Mahalle yollarının yüzde 80’ini yaptık. İller Bankası’ndan bize gelen 2 milyon 242 bin 468 lira, personel gideri 1 milyon 959 bin 239 lira. 280 bin lira kalıyor. Bu 280 lira 3 aylık mazot parasıdır.  

HİZMETTE AYRIM YAPIYORLAR 

Belediye hizmet binası yaptık. Fen işleri binasını yaptık bunun yüzde 90 parasını iş adamları ve belediyelerin katkılarıyla yaptık. Halı sahamızı yeni yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden istediğimiz katkıyı alamıyoruz. Kanalizasyon yapımı yapan TİSKİ yolları bozuyor ve bozan yolları yapımı için tek kuruş alamadık. TİSKİ ile çalışmalarımız pek iyi gitmiyor. Yol yapımında ayrım yapıyorlar. Devlette ayrım yapmak olmaz. İnsanlar arasında ayrım yapan devletler yenilmeye mahkumdurlar. Birlik beraberlikten güç doğar. Bu iktidar parti diyor. Bu böyle olmaz. Devlet olmazsa siyaset olmaz. Önce devlete sahip çıkacağız sonra siyaset yapacağız” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset