CHP lideri Özgür Özel'den Bahçeli'ye çok sert cevap! "PKK'nın adını anmayan bir hain arıyorsan"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP lideri Özgür Özel'den Bahçeli'ye çok sert cevap! "PKK'nın adını anmayan bir hain arıyorsan"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

12 şehit dolayısıyla milli yas ilan edilmemesine tepki gösteren Özel, yayınlanan bildiriyi yas ilan edilmeden imzalamayacaklarını ifade etti.

CHP lideri Özgür Özel’in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı;

İçimizi yakan acı haber aldığımız bir hafta sonunu geçirdikten sonra dün bütçe görüşmelerini gerçekleştirdik. Bugün ağır bir atmosferde bir grup toplantısı yapıyoruz. 6 gencecik vatan evladımız şehit oldular. Bir tek evladımız şehit olduğunda hepimizin yüreğine ateş düşüyor. Devrim şehidimiz Kubilay'ın anma törenindeydim. Bir gece önce şehit olan askerimizin ailesine taziye ziyaretinde bulundum. Böyle bir ülkenin vatandaşları olmanın, kurucu partinin mensupları olmanın şahsım adına genel başkanı olmanın gururunu yaşadım. 6 şehit daha haberi geldi. Yüreğimiz yandı, böğrümüze taş oturdu. Hep birlikte bu acıyı yaşadık. Kahraman ordumuza, milletimize baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Teröristlerle mücadelemizde kahraman ordumuzun arkasında olduk olmaya devam edeceğiz. Elbette siyasi partiler böyle durumlarda ülkede üstlendikleri sorumluluğun yerine getirmek durumundadırlar. Biz birlik dayanışma mesajlarını paylaşırken, birileri süreci kendileri açısından hasarsız atlatmanın hesabı içine girdiler, bir büyük algı operasyonlarının ilk günlerini yaşadığımızı da hissettirdiler. Biz şehit ailelerini düşünürken, Ankara'da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekte meşguldüler. "Biz şehit ailelerini, askerlerimizi düşünürken Ankara'da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekle ettirmekle meşgul. Birileri diyor ki yıkılacak evlerde oturanlar bu ülkenin yıkılmasını engelliyorlar. Doğru ama biz diyorduk ki milli yas ilan edilsin. Eğlenceler, açılışlar iptal edilsin ülkemiz acıda ortaklaşsın dedik."

Bunu ilan edecek kişi de belli. Hiç oralı olmadılar. Suudi Arabistan kralı öldüğünde bu yetkiyi kullandılar. Suudi kralı ölünce yas tutmaya gerek duyarken 12 şehidimiz için buna gerek duymuyorlar. 6 şehidimizin daha şehit haberini aldığımızda meclis çalışa halindeydi. Meclis yine bilgilendirme yapmadı. Meclis Başkanvekili bilgilendirme yapma gereği bile gerek duymadı. Hayır dediler. Tenezzül etmediler. Bir kağıt, 2 paragraf yazıyla terörü kınamaya çalıştılar. Milli yas ilan etmeyelim Suudi kralı kadar önemli değiller, bir göreviniz var ama bir kınama yapmamız gerek.

"O GÜNLERDEN BUGÜNLERE GELDİK"

2012'de "Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis'i toplamaya gerek yok" sözlerini söyledi. O günlerden bugünlere geldik. Şimdi şehitler konvoylarla uğurlanıyor. Ama o konvoyun arkasında bunları diyenlerle beraber olan, 2 paragraflık bildiri imzalayan CHP olmayacak.

"SUUDİ KRALI ÖLDÜĞÜNDE 3 GÜN KULLANDILAR"

İkinci 6 şehidimiz geldiğinde Meclis çalışma halindeydi ama bilgilendirme yapılmadı. Meclis'te başkanvekili bilgilendirme yapmayıp mikrofonu ilettiler. Bir A4 kağıdının altına imza atalım dediler.

Hepimiz dedik ki 3 gün milli yas ilan edilsin, açılışlar, festivaller iptal edilsin ve bu ülke acıda bir araya gelsin. Ama oralı olmadılar. Bu yetkiyi Suudi kralı öldüğünde 3 gün kullandılar. Bu milletin 12 evladı hayatını kaybedince milli yas ilan edecek bir şey görmüyorlar. İkinci 6 şehidimiz geldiğinde Meclis çalışma halindeydi ama yine bilgilendirme yapılmadı. Artık sizin istediğiniz kağıtlar üzerine imzalar koyup iktidarın peşinde koşturup, şehitleri bir sonraki habere kadar unutan anlayışla ortaklaşmadık bundan sonra da ortaklaşmayacağız.

"CHP'NİN BİLDİRİSİNDE PKK YAZMIYORMUŞ"

CHP'nin bildirisinde PKK yazmıyormuş; CHP PKK diyemezmiş. Sayın Bahçeli bugün dedin ya PKK'nın adını anmayan bir hain arıyorsan işte Erdoğan'ın tweeti.

CHP lideri Özgür Özel "Bahçeli bizi değil HÜDA-PAR'ı dinledi"

"SAYGISIZLIK ŞEHİDİMİZİN HATIRASINADIR"

Nasıl Gaziantep'te çelengimize saldıran çıktıysa, nasıl Manisa'da provokasyon yaptıysa hepsinin ismi ortaya çıkıyor. Benim üzüntüm şehidimizi yakışır şekilde uğurlayamamış olmaktır. Yapılan saygısızlık bana veya partime değil üzülerek söylüyorum ki şehidimizin hatırasınadır. Bunu yapanlara yazıklar olsun. Bütün akıl veren kötü niyetli iyi niyetli yazan çizen herkese söylüyorum. R.T.Erdoğan iyi bir siyasetçi Bahçeli de öyle iyi siyasetçi. Ama bunlar kötü insanlar kötü insanlar kötü insanlar.

"BAHÇELİ CHP'Yİ DİNLEMEDİ AMA HÜDAPAR'I DİNLEDİ"

Sayın Bahçeli "HDP'yi, CHP'yi dinlemeyeceğim" dedi. Dedim ki canı sağ olsun, ben de onları dinleyemedim. İsmet Paşanın anma töreninden geliyorum. Muhalefete muhalefet etmeyeceğim. Gün birbiriyle uğraşma günü değildir. Sayın Bahçeli, HDP'yi CHP'yi dinlemedi. Ama HÜDAPAR'ı dinledi. HÜDAPAR'ın genel başkanı konuşması sırasında, mikrofon kapandı diye açılınca elinde hilafet yeşili kartıyla şunları okudu:

"Olumlu olumsuz yönleriyle eyalet yöntemleri serbestçe tartışabilmelidir." Bunların olumlu olumsuz yönleri varmış. Bunların olumsuz yönlerini bana düşse sayarım. Ama bana ne. Bunlar ittifak ortağı değil mi? Recep Tayyip Erdoğan eyaletlere bölünmenin olumsuz yanlarını saysın. Tek bayrak tek vatan diye saysın. Olumlu yönlerini ağzını aç konuş bakalım. Sen anlat ittifak ortağın yerine."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset