CHP İl Başkanı'nı seçiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı seçimi bugün yapılıyor.Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılmakta olan 34.Olağan Kongrede Mevcut Başkan Yavuz Karan ve Emekli Amiral Türker Ertürk yarışacak.364 Delegenin oy kullanacacağı kongrey

CHP İl Başkanı'nı seçiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı seçimi bugün yapılıyor.

Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılmakta olan 34.Olağan Kongrede Mevcut Başkan Yavuz Karan ve Emekli Amiral Türker Ertürk yarışacak.

ic1.20120520130136.jpg

364 Delegenin oy kullanacacağı kongreye yoğun ilgi gösterileceği beklentisine karşın özellikle Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun gelmemesi kongrenin beklentinin çok altında bir katılımla gerçekleşmesine sebep oldu.

Divan Başkanlığına Uğur Bayraktutan Seçildi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı kongrede Divan Başkanlığına Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan seçildi.

Divan Başkanlığına seçilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Kongrede yaptığı açılış konuşmasında Kendileri için Trabzon’un öneminin çok büyük olduğu vurgusunu yaparak şunları söyledi “Bende İl Başkanı olarak görev yaptım. Cumhuriyet Halk Partilileri, Partiyi sırtında taşıyanlar ve  Partinin sırtında taşıdıkları diye iki gruba ayırabiliriz. Çok önemli süreçlerden geçiyoruz . 19 Mayıslarda dilekçe vereceğiz kimin aklından geçerdi. CHP’nin ötesinde Atatürk var. Ben buraya gelmeden önce Artvin’de dünyanın en büyük Atatürk Heykeli açılışına katıldım. Onların Çankaya’da dahil olmak üzere Atatürk ile problemleri var. Kimse karamsarlığa kapılmasın. CHP’li belediyelerimiz var darısı da Trabzon’un başına”

ic2.20120520130215.jpg

Divan Başkanı Uğur Bayraktutar Yakın zamanda geçirdiği trafik kazasında vefat eden Hasan Ali Genç'i rahmetle andıklarını da ifade etti.

İbrahim Akbulut Neler söyledi:

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına adaylığını açıklayan fakat daha sonra Türker Ertürk lehine adaylıktan çekilen İbrahim Akbulut 5 yıldır İl delegesi olarak görev yapmasına ve kongrelerde bulunmasına karşın gerek Genel  Merkezden gelen ve gerekse kendi içlerinde imkanlar dahilinde toplanan maddi kaynakların ne şekilde harcandığı konusunda şahsına detaylı bilgi verilmediği yönünde açıklamalar yaptı. Her delegeye detaylı bilgi verilmediğini de ifade eden Akbulut “Kusura bakmayın birileri cebinden koyarak siyaset yaparken birileri de ne yaptıklarını ortaya koymalıdırlar, imkanlarımızın kısıtlılığından hiçbir tereddüdüm yok ama bu imkansızlıklar bu partiye emek veren diğer insanlarla da paylaşılmalıdır. Şu anda gördüğümüz hesap raporu detaylı bir rapoır değildir bu konuda kimseyi suçlamıyorum böyle bir hakka da sahip değilim ancak Trabzon’da yapılan harcamaların detaylı bir şekilde bütün il delegelerimize hatta partililerimize açıklanması gerektiği düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

Daha sonra onaya sunulan hesap onay raporu oy birliği ile kabul edildi

ic3.20120520130305.jpg

Kurultayda duygularını dile getiren CHP il Başkanı Yavuz Karan, 

“Seçimi alma konusunda bir kaygı duymuyorum ben burada partim için çalıyorum tüm seçmenlerime güveniyorum ben bu seçimi alacağıma inanıyorum. Diğer aday arkadaşa da teşekkür ediyorum. Kendisi bu şehirde oturmasada yinede seviyorum. Ben bu partide 26 yıldır görev almış bir ismim

Buradan Tüm CHP’lilere sesleniyorum ben sizin için varım biz burada seçilirsek daha güzel olacak, her kes görecek. Süper bir muhalefet olacağım artık beni seyretmeye başlasınlar” dedi  

Kongrede Konuşan Türker Ertürk  “Hedefimiz daha çok oy alıp hedefe doğru gitmek. Bugün Türkiye’yi bulunmuş olduğu süreçten çıkarmak için  il başkalığına adaylığımı koydum. Geniş bir aile olmak için buraya geldim. ismimin birleştirici olacağına inandım ve bu yüzden aday oldum bana teklif getirdiler bende kabul ettim. Son iki haftada tüm ilçeleri gezerek delegelere kendimi anladım. Eğer seçilirsem bugün yarıştığımız arkadaşlarımızla birlikte daha ileriye gitmek için çalışcağız ve partinin üye sayısını artıracağız.”şeklinde konuştu.  

Ayten Kayalıoğlu Kongreye katıldı:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan yardımcısı Ayten Kayalıoğlu kongreye katıldı. Dün Samsun'da gerçekleşen 19 Mayıs Kutlamalarının ardından bugün Trabzon'a gelerek kongreye katılan Kayalıoğlu Kongrelerin kendilerin için çok önemli olduğunu Cumhuriyet Halk partisini İktidara bu kongrelerin taşıyacağını ifade ederek, Kaybettikleri Trabzon Belediyesini tekrar geri almak için çok çalışacaklarını da sözlerine akledi


Gelişmeler bu sayfada...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler