CHP her ilde aday gösterecek

Özyürek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlere yönelik adaylığına ilişkin sözleri üzerine yaptığı açıklamada, CHP'nin tüm illerde kendi adaylarını destekleyeceğini bildirdi. Partisinin bu konuda

CHP her ilde aday gösterecek
Özyürek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlere yönelik adaylığına ilişkin sözleri üzerine yaptığı açıklamada, CHP'nin tüm illerde kendi adaylarını destekleyeceğini bildirdi.

Partisinin bu konudaki tavrının ve açıklamalarının net olduğunu belirten Özyürek, şunları kaydetti:

''Bizim bu konudaki açıklamalarımız net. Hep ifade ettiğimiz gibi biz Türkiye'nin her tarafında seçime gireceğiz. Çünkü bizim için önemli olan Türkiye genelinde AK Parti'nin oylarını aşağı çekmek, CHP'nin oylarını da yükseltmektir.

O bakımdan Türkiye'nin her tarafında aday göstereceğiz. Eskişehir'de de Ordu'da da aday göstereceğiz. Buradaki DSP'li belediye başkanları eğer partimizden aday olmak isterlerse bunu memnuniyetle karşılarız, ancak başka partilerden aday olmaları halinde biz, kendi adayımızı gösteririz ve kendi adayımıza destek oluruz.

Bizim bu konudaki kararlılığımız baştan beri böyle devam etmiştir. Bunun dışında hiç kimseyle, bu ilke dışında bir görüşmemiz olmamıştır. DSP de ayrı bir partidir, dilediği yerde adayını gösterebilir. CHP de ayrı bir partidir, elbette Türkiye'nin her tarafında adayını gösterecektir.''

Öte yandan; konuyla ilgili CHP Genel Merkezi Basın Biriminden yazılı açıklama yapıldı. CHP'nin hiç bir siyasi partiye seçim iş birliğine yönelik öneri yapmadığı bildirildi.

CHP Genel Merkezi Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, CHP'nin hiçbir siyasi partiye seçim işbirliğine yönelik öneri yapmadığı belirtilerek, ''Ayrıca, CHP yönetiminin bilgi ve kararları doğrultusunda herhangi bir siyasi partiye yapılmış ittifak, aday veya il paylaşımı önerisi de söz konusu değildir'' denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset