CHP Gül'den veto istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu emekli vekile yapılan zamlarla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazdı.

CHP Gül'den veto istedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gül'e mektup yazarak, emekli milletvekili maaşlarıyla ilgili düzenlemenin TBMM'ye iadesini istedi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı mektup şöyle;

''Sayın Cumhurbaşkanım, Zat-ı Alilerinin malumu olduğu üzere, milletvekilleri ve emeklilerinin aylıkları ile ilgili düzenlemeler, öteden beri kamuoyunun ilgisini çekmiştir. Son olarak, TBMM Genel Kurulunda kabul edilip, Zat-ı Alilerinin onayına sunulan 'Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' da kamuoyunda yoğun olarak tartışılmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanım, milletvekilleri ile emeklilerinin özlük haklarının yasayla düzenleneceği malumlarıdır ama bu yasalaşma sürecinin 'demokrasinin ve etik değerlerin' gereklerine uygun olarak gerçekleştirilmesi, yasaların toplum vicdanında kabul görmesi açısından çok önemlidir. Bir 'gece yarısı önergesiyle' aylıklarda olağan dışı artış öngören düzenlemeler, doğal olarak kamuoyunun tepkisini çekecektir. Bu tepkinin sonuçta, parlamentonun itibarını yaraladığı açıktır. Oysa milletvekili ve emeklilerinin aylıklarına zam yapılacaksa, bunun önceden kamuoyunun bilgisine sunulması, gerekçelendirilmesi ve daha sonra TBMM'nin gündemine taşınması gerekir. 90 yıla yaklaşan parlamento deneyimimiz, artık 'yangından mal kaçırırcasına düzenleme yapma' hakkını bize vermemelidir. Parlamentomuzun itibarını korumak, Parlamentonun halka güven veren bir konumda olmasını sağlamak, kuşkusuz hepimizin görevidir.

Sayın Cumhurbaşkanım, yapılan düzenlemenin anayasayla uyumunu Zat-ı Aliniz elbette ki takdir edeceklerdir ama kanımca, çok daha önemlisi, yukarıda bilginize sunmaya çalıştığım etik değerlerdir. Bu bağlamda, söz konusu yasanın bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iadesini Zat-ı Alilerinin yüksek takdirlerine sunarım. Saygılarımla.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset