CHP değil Cumhuriyet hayal partisi

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü şimdiden kutluyorum. 8 Mart günü Mardin'de olacağım. Mardin'den ülkemiz ve dünya kadınlarına en anla

CHP değil Cumhuriyet hayal partisi

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü şimdiden kutluyorum. 8 Mart günü Mardin'de olacağım. Mardin'den ülkemiz ve dünya kadınlarına en anlamlı mesajları ileteceğiz.

Dünyanın neresinde olursa olsun savaşlar ve çatışmalar en önce kadınları ve çocukları yaralıyor. AK Parti olarak 9 senede gerçekleştridğimiz reformlar herkesden çok kadınları mutlu etti. Onların yaşamlarında adeta sessiz devrim gerçekleşti. 9 yılda kızların okuması konusunda en fazla çalışmayı biz yaptık. Kızların kılık kıyafet konusundaki faşizan baskıya biz son verdik.

Dünyadaki kadınların da haklarını en fazla savunan biz olduk. Van'ın kadınlarını, depremzede kardeşlerimizi yürekten selamlıyorum. Uludere'de yakınlarını kaybetmiş kadınları, mahzun annelerini yürekten selamlıyorum.

Suriye yönetimi uzun süredir kendi halkına uyguladığı şiddetin dozunu artırdı. Ağır silahlarla, milis güçlerle, keskin nişancılarla yapılan ağır saldırılarda kadınlar ve çocukların da olduğu ağır kayıplar verildi. Gazetecilerin katledildiği Suriye'den sağlıklı haberler almak imkansız hale geldi.

Başta BM olmak üzere uluslararası toplum tüm olanları izlemekle yetiniyor. Adeta katliamlara güç veriyor. Üzerinden kaç yıl geçerse geçsin akan kan unutulmadı. Suriye'deki katliama göz yuman ülkelere sesleniyorum, kriz karşısında çözüm üretemeyen, çözümsüzlüğü destekleyen uluslararası kuruluşlara sesleniyorum, masum çocuğun bir damla kanı her türlü stratejiden üstündür. Esed'e sesleniyorum, babasının yaptıkları bu dünyada sorulmadı, yaptığı katliamların hesabı Esed'den sorulacaktır. Suriye kentlerinin kanı yerde kalmayacak. Acil yardım koridorları oluşturulmalı. Arap Ligi planı devreye sokulmalıdır. Suriye halkını selamlıyorum, Türk halkı yanlarında olacak, acıyı, hüznü paylaşmaya devam edecektir. Suriye halkı yalnız değildir asla yalnız bırakılmayacaktır.

İşsizlikte son 10 yılın en düşük seviyesini yakaladık. İhracatta tüm zamanların rekorunu elde ettik.

MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bunların bu ülkeye verecek bir şeyleri yok. Merkez Bankanız nal toplarsa bitersiniz. Kasalar dolu dolu olursa IMF'ye stand-by anlaşman senin olsun dersin. Ondan gelecek paraya ihtiyacımız yok.

Dünyada bir çok para biriminin simgeleri var. Bu simgeler paranın, ülkenin tanıtımını yaptığı kadar yazışmaları da kolaylaştırıyor. Paradan altı sıfır atıldığında enflasyon patladı mı? Merkez Bankası'nın simge yarışmasına 8 bin 362 kişi katıldı.

Simge açıklanınca Türkiye'de tahminimizden çok tasarımcı olduğunu fark ettik. Alttan bakınca şu görnüyor, üstten bakınca şuna benziyor, aynaya tutunca şu oluyor diyorlar. CHP'liler hayal güçlerini zorlayarak simgede RTE harflerinin olduğunu iddia ettiler. Mübarek CHP değil Cumhuriyet Hayal Partisi. Bahçeli'nin hayali daha geniş. Hayal bahçesinde yaşıyor. Sıfırları toplayıp çıkarıp partisinin 40. yılını kutluyordu.

Muhalefetin şı ülkede nerede bir eseri var? CHP milletvekili komisyonda 12 saat konuşmuş. Benim oğlum bina okur döner döner bi da okur. 9 yıldır yapılanı eleştirmekten, kulp takmaktan başka ne yaptınız? Muhalfet anlayışları çamur atmak, yalan söylemek üzerine korumuş.

CHP Genel Başkanı'na hesap uzmanı olarak göreve başladın, yalan uzmanı oldun dedim. Geçen hafat bana 6 defa yalan makinesi dedi. Yalan makinesi yalanı ortaya çıkaran makinedir.

CHP'de kaset operasyonuyla başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildi. CHP'nin eski yüzünü alıp yeni yüz yerleştirildi. Doku nakline ihtiyacı var. CHP'nin önce genlerini değiştirmesi gerekir. CHP'nin millete ödettiği ağır bedellerle ödeşmesi gerekiyor. AK Parti'yi 28 Şubat'ın ürettiğini söyledi. Peki 28 Şubat'a niye sahip çıktınız? Biz AK Parti'yi kapatılan bir partinin arkasından kurduk, ey Kılıçdaroğlu eğer Brutus arıyorsan aynaya bak.

8 yıllık adeta bir felaket olmuştur. 28 Şubat eğitim sistemi üzerinde ağır tahribatlar yapmıştır. Ben TÜSİAD'a hafif yollama yaptım rahatsız oldular. Ben imam hatip okulu mezunu bir başbakanım. Beni üniversiteye almadılar. Bize hendek atlattılar. Biz gittik bir daha lise bitirdik. Buna rağmen yine hazmedemiyorlar. İsteseniz de istemeseniz de bu millet sahip çıkıyor.

TÜSİAD'ı kutluyorum, 15 yıl önce neredeyse orada duruyor. CHP'de eğilmeden, bükülmeden ne söyleyeceksen söylesin. CHP omurgalı bir duruş sergilesin.

Seçimlerden önce İntibak Yasası'nı çıkaracağımızın sözünü verdik. Tasarı geçen hafta Genel Kurul'da görüşüldü ve kabul edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler