CHP Ankara adayını açıkladı

CHP lideri Baykal, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Karayalçın olduğunu bugün CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen bir toplantıyla açıkladı. El ele salona gelen CHP lideri Deniz Baykal ve Murat Karayalçın, 10. Yıl Marşı eşliğinde parti

CHP Ankara adayını açıkladı

CHP lideri Baykal, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Karayalçın olduğunu bugün CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen bir toplantıyla açıkladı. El ele salona gelen CHP lideri Deniz Baykal ve Murat Karayalçın, 10. Yıl Marşı eşliğinde partilileri selamladı. Gövde gösterisine dönüşen toplantıya partililer yoğun ilgi gösterdi. Baykal'ın açılış konuşmasının ardından Karayalçın, CHP'nin 'Ankara Çalışma Programı'nı anlattı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasına, "Sizlere nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum. CHP'liler demek yetmeyecek, SHP'liler demek yetmeyecek. Sosyal demokratlılar demek yine yetmeyecek, sizlere Ankaralılar dersem en doğru değerlendirmeyi yapmış olurum. İçimde gizli bir umut var. Ankara için de, Türkiye için de güzel şeyler olacak" diyerek başladı. Konuşması sırasında kısa süre mikrofonunda teknik bir sorun yaşayan Baykal, "Bunu sabote etmek isteyenler olabileceğini biliyorum. Sakın ha bunu Gökçek yaptı diye söylemeyin" diye espri yaptı.

"KARAYALÇIN, CHP'NİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIDIR"
Baykal, Murat Karayalçın'ın CHP'ye başvurduğunu ve parti üyesi olduğunu söyledi. Baykal, "Hepimizin çıkış noktası olan ve en sonunda da buluşma noktası olan bir şeye CHP öncülük yaptı. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Umut ediyorum bu buluşma ve bütünleşme noktası sadece CHP için değil bütün Türkiye için ülkeye sahip çıkma noktası olacaktır. Türkiye'nin buna ihtiyacı var" diye konuştu.

Partililerin, Karayalçın'ın aday olmasına inançla ve büyük coşkuyla karar verdiğini vurgulayan Baykal, "Artık sayın Karayalçın, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır" dedi. Karayalçın'ın bu kimliğiyle yoğun bir çalışma programına yöneleceğini dile getiren Baykal, "Her şeyden önce CHP'liler ve Ankara'yı yeniden inşa etmek isteyen Ankaralılar el ele vererek bu çalışmaya destek ve katkı verecektir. Karayalçın'ın bu göreve gelmesiyle hepimiz bu mücadelenin bir parçası olacaktır" dedi.

"UZATMADAN YAPILAN BU SEÇİM HAM HUM ŞARALOP BİR SEÇİM OLUR"
Baykal, bu seçimlerin en tartışmalı seçim mahalline dönüşeceğini belirterek, şimdiden bunun işaretleri ve emarelerinin ortaya çıktığını kaydetti. "Seçim tartışmalarına hep tanık olduk. Ama bu kez hiçbir şekilde mazur görülebilecek bir tartışma değil" diyen Baykal, seçmen kütüklerinde yaşanan yanlışlıklara tepki gösterdi. Seçmen listelerinin 10 gün olan askı süresinin uzatılması için YSK'ya başvurduklarını açıklayan Baykal, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Düşünün ki Anayasa düzeyinde ele alınıp çözülmüş kütük konusu bunca on yıldan, bunca seçimden sonra ilk kez yargının etkin denetimi ve gözetimi dışına çıkmıştır. Yargıya genel yetki veren anlayış vardır. Ancak fiilen kütüğün oluşumu yargının etkisiyle gerçekleştirilmemiş. İlk kez seçimlerde kullanılacak kütük bürokrasinin, devlet memurlarının oluşturduğu kütüktür. Adrese dayalı nüfus sistemiyle kütük oluşturulmuştur. İlk kez böyle bir kütükle seçime gideceğiz. Son seçimlerden bu yana 6 milyon seçmen artışı
vardır. Bunu hiçbir şekilde izah etmek mümkün değildir. Sistematik bir yanlışlığın işlemekte olduğu ortadadır. İşin temelinde bir defa yargı yok. 'Efendim, yanlışlık yapılmışsa yanlışlığa maruz kalanlar başvursun, düzeltilsin.' 10 günlük itiraz süresi var, böyle şey olmaz. Bu vahim bir tablodur. İşin temelinde yanlışlık vardır, 6 milyonluk yanlış vardır. YSK'ya 'Derhal bu duruma el koyun, tanınan süreyi uzatın' diye başvurduk. 10 günlük bu sürenin uzatılması lazımdır."

İşin temelinin yanlış olduğunu belirten Baykal, YSK'nın bugün saat 17.00'de biten süreyi mutlaka uzatması gerektiğini kaydetti. Baykal, "Uzatmadan yapılan bu seçim ham hum şaralop bir seçim olur. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Ana muhalefet olarak bu kütüklerin güvenilir nitelik taşımadığını ilan ediyoruz. YSK toplanarak kalıcı ve etkin önlem almalıdır. YSK'yı göreve çağırıyorum" diye konuştu.

Baykal, sözlerini 'Yolumuz açık olsun' diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset