CHP Anıtkabir'e Çağırıyor

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yayınladığı genelge ile CHP'lileri, partinin 84. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı 9 Eylül'de Anıtkabir'de buluşmaya çağırdı.CHP İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Genel Sekreter Sav, partinin 84. k

CHP Anıtkabir'e Çağırıyor

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yayınladığı genelge ile CHP'lileri, partinin 84. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı 9 Eylül'de Anıtkabir'de buluşmaya çağırdı.
CHP İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Genel Sekreter Sav, partinin 84. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına ilişkin olarak parti örgütüne bir genelge yayınladı.

Sav, genelgede Yüce Atatürk'ün ve mücadele arkadaşlarının sürekli devrim ateşini yaktığı Ulusal Kurtuluş, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesinin yola çıktığı 19 Mayıs 1919'dan bu yana onurlu bir mirası taşıdıklarını, sorumluluklarının ve yüklerinin giderek arttığını ifade ederek, ülkenin son genel seçimden sonraki durumunun bu yıl yıl dönümünün önemini kendilerine daha fazla hatırlattığını bildirdi. Sav, genelgede şu görüşlere yer verdi:

''Ülkemizi, demokrasimizi, toplumumuzu bilinçli-bilinçsiz sıkıntıya sokan iç ve dış güçlere karşı Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyetin temel niteliklerini, demokratik, laik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü mücadelesini CHP ailesi olarak daha çok kararlılık ve daha büyük inançla sürdüreceğiz.

CHP, aydınlanmacıların, emperyalizme geçit vermeyenlerin, dayatmalara direnenlerin, tam bağımsızlıkçıların partisidir. 6 oktan hiçbirisi, Türkiye'yi ve dünyayı bugünün koşullarına göre yorumlamaya kapalı değildir. Çağdaşlaşma yolundaki yürüyüşümüzü ara vermeden sürdüreceğiz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler