Cevdet Erdöl'e övgü dolu sözler!

Emekli hastane müdürü ve şu an Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Trabzon şube başkanı Nurettin Balaban yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Bu basın açıklamama ünlü bir düşünürün ; “İnsan kalitesi ne bildiği, ne anlattığı, ne

Cevdet Erdöl'e övgü dolu sözler!

Emekli hastane müdürü ve şu an Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Trabzon şube başkanı Nurettin Balaban yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Bu basın açıklamama ünlü bir düşünürün ; “İnsan kalitesi ne bildiği, ne anlattığı, ne anladığı, ne gördüğü ile değil, ne yaptığı ile anlaşılır” sözleri ile başlamak istedim.

 Bu sözler Trabzon eski milletvekili ve aynı zamanda eski sağlık komisyon başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl’e çok yakıştığını ifade etmek isterim. 26 yıllık sağlık alanındaki iş hayatımda Trabzon’un gizli Bakanının Sn. Cevdet Erdöl olduğunu iddia ediyorum. Çünkü bakanlık yukarıdaki ünlü düşünürün sözleriyle uyumlu olması gerekir. Bu sözlere de yaptıkları ile en fazla uyum sağlayan Sn.Erdöl olsa gerek.

Ülkemizde sigaraya karşı yapmış olduğu çalışmaları ile ülke insanımızın sağlıklı yaşamasının yanı sıra, spor camiasına bu icraatından dolayı ise tarihi bir katkı sağladığını inkar etmemiz mümkün değil. TÜFAD camiasına sağlık güvencesi konusunda samimi çalışmalarını ise unutmamız mümkün değil.

Benim Hastane müdürü olmamda inanılmaz katkıları olan Sn, Erdöl’in bana olan güvenini hiçbir gün sarsmamaya özen gösterdim. Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin kat ilavesi  ve Trabzon Göğüs Hastalıkları Hastanesinin özellikle 8 kişilik hasta odalarının 8 kişilik koğuş sisteminden resimde de sadece bir katın projesini görüldüğü 2-3 kişilik  içinde wc ve banyosu  bulunan hasta odalarının yenilenmesi, Başhekim Dr.Orhan Öztürk döneminde bu yapılanmalarla dış cephe boyasına kadar bu günkü çağdaş düzeye gelmesinde  hayır sever vatandaşlarımızın dışında hep Sn,Erdöl ‘ün emeği vardır. Ankara’ya her gidişimde ödenek açısından vermiş olduğu mücadele ve hassasiyeti bir yüce mevlam birde bizler biliriz. Ülke için, Trabzon için gece gündüz çalıştığını, çalışma odasındaki uykusuz ve o yorgun gözlere bizler hep şahit olduk. Canı sıkkında olsa, yorgunda olsa onun dilinden ve yüzünden asla bir olumsuzluk göremezsiniz.

Onun Trabzon’dan milletvekili seçilmesini çok istedik. Ancak Ankara‘dan aday oldu ve Ankara milletvekili seçildi. Bize ona hayırlı olsun demenin dışında, şahsım ve futbol antrenörler ailesinin onun ve onun gibi insanların her zaman yanında olduğunu bir kez daha teyit etmek isteriz. “ Ne mutlu, başkaları için değil, sırf   ‘kendisini yaratana karşı ‘ sorumluluğunu yerine getirmek için ADAM GİBİ ADAM olmayı ilke edinenlere.

Yolun açık olsun hizmet ve gönül adamı. Adam gibi adam.” Şeklinde sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset