Cemil Çiçek'in bilinmeyen sırrı!

1983'te girdiği siyasette hep ön safta yer aldı. Özal döneminin en önemli figürlerinden biri, AK Parti'nin iki numaralı adamıydı. Şimdi, iki numaralı koltuğun sahibi. Meclis'in 25. başkanı Cemil Çiçek yoklukla başlayıp devletin en önemli kademelerine yüks

Cemil Çiçek'in bilinmeyen sırrı!

1983'te girdiği siyasette hep ön safta yer aldı. Özal döneminin en önemli figürlerinden biri, AK Parti'nin iki numaralı adamıydı. Şimdi, iki numaralı koltuğun sahibi. Meclis'in 25. başkanı Cemil Çiçek yoklukla başlayıp devletin en önemli kademelerine yükselen hayatını Aksiyon'a anlattı.

BABASI ONA EFENDİ İSMİNİ KOYDU
Çiçek ismiyle ilgili ilginç ayrıntıları da açıkladı. Yıl 1946. Hacı Ahmet Çiçek, asker nöbetinde beklemektedir. Eli tetikte, aklı ise hamile eşi Meliha Hanım'dadır. Uzaklara bakarken yanına yaklaşan devresinin sesiyle irkilir.

Arkadaşı, komutanın kendisini çağırdığını söyleyince apar topar kalkar gider: "Hacı Ahmet Çiçek, Yozgat. Emret komutanım!" Yüzbaşı, oğlunun doğduğu müjdesini verir. Odadan çıktığında, gözlerinden iki damla yaş süzülür Hacı Ahmet'in: "Oğlumun adı Efendi olsun. Efendi olsun ki, bizim gibi rençper olup çile çekmesin, okusun."

DEDESİNİN İSMİNİ ALDI
Yozgat'a 21 kilometre mesafede bir Türkmen köyü olan Musabeyliboğazı köyünde bir bağ bozumu zamanında dünyaya gelir. Aile, Osmanlı kayıtlarına Çiçekçizade olarak geçer. Önce Orta Asya'dan Maraş'a, ardından Adana Düziçi'ne, oradan Kırşehir Kaman'a ve son olarak Yozgat'a yerleşirler.

Dedelerin ismi yaşasın diye yeni doğan çocuklara onların ismi verilir. Dedenin iki ismi vardır: Mustafa Efendi. Mustafa amcaoğluna verilince Efendi ismi ona kalır. Baba bir yıl sonra askerden dönünce nüfus kâğıdına böyle yazdırır oğlunu: 'Efendi Çiçek'.

HER DEVRİN ADAMI
Efendi Çiçek babasının tabiriyle rençper olup çile çekmek yerine okumayı tercih edecektir. Ancak köyde okumak demek zorlu yollardan geçmek demektir. Çarıktan soğuk kuyu lastiğe, lastikten iskarpine terfi edecek; paltoyu ilk kez üniversitede giyecektir.

Zaman gelecek devletin üst kademelerinde görev alacak, kritik zamanlarda yaptığı açıklamalarla gündeme gelecektir. Kimi zaman askerle anılacak, kimi zaman 'her devrin adamı' olarak tanımlanacaktır. Ancak söylemleriyle, tavırlarıyla, yakın olduğu isimlerle adından her dönem söz ettirecektir.

EFENDİ ARTIK CEMİL OLDU
İsmi, ortaokul yıllarına kadar kayıtlara Efendi Çiçek olarak geçer. Sonraları ismini kendi koymaya karar verir. Neden etkilendiğini şimdi hatırlamasa da 'güzel' bir isim seçmiştir kendine. Efendi, artık Cemil'dir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset