Cemil Çiçek son noktayı koydu!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili olarak, “5 yıl diyen var, 7 yıl diyen var. Bunun kararını Meclis Başkanı vermez” dedi.Çiçek konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:“5 yıl diyen var, 7 yıl diyen de. Bunun kararını Meclis Baş

Cemil Çiçek son noktayı koydu!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili olarak, “5 yıl diyen var, 7 yıl diyen var. Bunun kararını Meclis Başkanı vermez” dedi.

Çiçek konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“5 yıl diyen var, 7 yıl diyen de. Bunun kararını Meclis Başkanı vermez. Hangi işlerin, hangi makam tarafından karara bağlanacağı Anayasada ve ona dayalı çıkarılmış yasalarda var. Dolayısıyla seçimle ilgili bir şey söz konusu olduğunda bunun kararını Meclis verir. Bunun uygulamasını ve uygulamaya dayalı yorumları da Yüksek Seçim Kurulu yapar. Dolayısıyla kararı verecek bu iki merciden birisi olabilecek. Ben ihtimali söylüyorum.”

Cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçileceği için bir seçim usulü yasasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Çiçek, “Bunun çıkması gerekiyor, ne zaman seçim yapılacaksa yapılsın buna kesinlikle ihtiyaç var. Geçen dönem Genel Kurula kadar gelmiş bir yasa tasarısı vardı, hükümet onu tekrar Meclis gündemine getirdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler