Çelik'ten TSK'ya Sert Eleştiri

  Ak Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili olarak askeriyedeki denetim noksanlığını "Denetimin mantığı şu; birbirimizi aldatıyoruz" diyerek eleştirdi. Hüseyin Çelik, "Komutan gelince masalara peçete konul

Çelik'ten TSK'ya Sert Eleştiri

 

 Ak Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili olarak askeriyedeki denetim noksanlığını "Denetimin mantığı şu; birbirimizi aldatıyoruz" diyerek eleştirdi.

 

Hüseyin Çelik, "Komutan gelince masalara peçete konuluyor, örtü seriliyor, ama normalde onlar yok. Denetimin mantığı şu; birbirimizi aldatıyoruz. Eğer biz denetimi birbirimize gösteri yapmak için yapıyorsak doğru değil. Bu denetim sisteminin tekrar incelenmesi gerekir" diye konuştu.

 

Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

 

"BUNLARI ARTIK TARİHE GÖMMEK GEREKİR"

 

"Ben bu işin uzmanı değilim ama uzmanları dinlediğim zaman, haberleri izlediğim zaman; gece çalışması yapılmış, bu birinci facia. Doğrusunu isterseniz ben bu olaydan sonra öğrendim. Cephanelikte gece çalışması yapılmazmış. Cephaneliklerde elektrik de olmazmış. Araba farıyla ya da el lambasıyla sayım yapılıyormuş.

 

İkincisi; acemi insanlar çalıştırılıyormuş. Bu şehitlerden 2 tanesi Gaziantep'tenmiş ve 5 günlük askermiş. Şimdi siz götürün, bomba görmemiş askerlere tasnif yaptırın.

Son sözü söylemek için inceleme sonucunu beklemek gerekiyor. Kötü muamele sadece askere küfür etmek değildir. Onu bilmediği bir şeyle ölüme atmak da kötü muameledir. Eğitim adı altında bunları yaptırmayı artık tarihe gömmek gerekir"

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset