Çelik'ten önemli açıklamalar

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları;Şunu gördüğümde hayretler içerisinde kalıyorum sanki darbecilik teröristlikten daha asil bir suçmuş gibi bir bakış açısı sergileniyor, darbecilik nedir? Toplumda dehşet oluşturmaktır terörizm, teröristler bunu silahl

Çelik'ten önemli açıklamalar

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları;

Şunu gördüğümde hayretler içerisinde kalıyorum sanki darbecilik teröristlikten daha asil bir suçmuş gibi bir bakış açısı sergileniyor, darbecilik nedir? Toplumda dehşet oluşturmaktır terörizm, teröristler bunu silahlarıyla yaparlar, peki darbeciler ne yaparlar? Darbeciler de silah zoruyla gelir yönetime el koyarlar, halkın iradesini hiçe sayarlar ve bunu silah zoruyla yaparlar bu silahlar halkın boğazından kesilmiş, vergilerle alınmış silahlardır ama gün gelir o silahlar halka doğrultulur, arada ki fark nedir Allah aşkına? İkiside silahla yapılan şeylerdir, meşhur Fransız reklamcı Segilay'ı hatırlarsınız diyor ki; Sakın anneme benim reklamcı olduğumu söylemeyin, o beni piyanist sanıyor' bir insan dolayısıyla terörist değilse değildir ama sanki darbeci olmak çok şerefli birşeymiş gibi, sanki asil bir suçla itham edilmekmiş gibi bir tartışma yapılıyor ve bunu gerçekten hayretle, ibretle izliyoruz.

 

Türkiye'de ki bütün darbeciler de, teşebbüs edenler de ölüm döşeğinde de olsa yargılanmalıdırlar, ibret-i alem için bu böyle olmalıdır. Bizim kimseyle kan, kin davamız yoktur, biz prensipler çerçevesinde meseleye bakıyoruz artık darbe, söylenti, muhtıralar, andıçlar bizim dünyamızdan, hayatımızdan çıkmalıdır. Herkesin elbette ki takkesi düşer ve kel görünür, herşeyin hesabı sorulacaktır biliyorsunuz dönemin Genelkurmay Başkanı Erdenhun Paşa harp okulu öğrencileri tarafından dövüldü, bunlar hoş şeyler değil bunlar bizim asla kabul edeceğimiz şeyler değil ama bunlar da bizim malesef tarihi gerçeklerimizdir, burada bu defterin artık kapatılması gerekiyor bizim hayatımızdan artık bunların çıkarılması gerekiyor, Yunanistan'ın, Şili'nin, Portekiz'in yaptığı gibi bütün bu işe kalkışanlar ve yapanlar hesap vermeli.

'28 ŞUBAT DA YARGILANMALI'

Bunlar 28 Şubat için de yapılmalıdır, 28 Şubat bir işkence dönemidir, Sincan'dan yürütülen tanklar aslında milletin iradesinin üzerinden yürütüldü. Bunlar unutulmaya terkedilmemelidir. Kılıçdaroğlu diyor ki; Neden bu dönemi yargılamıyorsunuz? Biz mi yargılama yapıyoruz, biz kimseyi yargılamıyoruz. 28 Şubat sürecinde Türkiye'de adeta bir rezillik sergilendi, uyuşturucu baronlarının, zamparaların ortaya sürüldüğü bir dönemdi o dönem ve medyamız maalesef bunun aracısı olmuştu o zaman.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset