Çelik Kılıçdaroğluna cevap verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Memur kandırılıyor' açıklamalarına ilişkin, "Kılıçdaroğlu, maliye kökenli ve bu konuyu en iyi bileceklerden birisi. 'Kandırmak', Türk ekonomisinin gerçekleriyle bağdaşmayan

Çelik Kılıçdaroğluna cevap verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Memur kandırılıyor' açıklamalarına ilişkin, "Kılıçdaroğlu, maliye kökenli ve bu konuyu en iyi bileceklerden birisi. 'Kandırmak', Türk ekonomisinin gerçekleriyle bağdaşmayan bir durum. Karar alma arifesindeyken ekonomi gerçeklerini bilerek konuşması lazım. Memurumuzu ne zaman kandırdık" dedi.


Toplu Sözleşme görüşmelerinin 5. oturumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Başkanlığında Bakanlıkta gerçekleştirildi. Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, toplu sözleşme sürecinin devam ettiğini ve taraflar olarak hizmet konuları üzerine çalıştıklarını belirtti. Çelik, "Hangi konuların hizmet kolunda yer alacağı ve kamu taleplerinin talepleri görüşülüyor, 5'incisini tamamladık. Hizmet kollarındaki bizim taleplerimiz ve onların taleplerini görüşmeye devam edeceğiz" dedi. Cuma günü de görüşmelerin devam edeceğini ve pazartesi günü sonucun açıklanacağını anlatan Çelik, toplu sözleşme ile ilgili madde metinlerinin yazılmaya başlandığını ve diyalog ortamının olumlu olduğunu söyledi. Toplumun 3'te 1'ini ilgilendiren bir sürecin ilkinin gerçekleştirildiğini söyleyen Çelik, farklı görüşleri saygıyla karşıladıklarını ve teklifimizin hangi şartlarda olduğunu paylaştıklarını bildirdi.
Çelik, açıklama sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Mutabakata varılan maddeler var mı" sorusuna, "Yetkili sendikaların yoğun talepleri var. Bir kısmı hizmet kollarıyla ilgili. Bugün nasıl uygulanacağı konusunda kararımızı açıkladık" cevabını verdi.
Çelik, Hükümetin açıkladığı zam oranına tepki olarak konfederasyonların eylem kararı alması ve hükümetin bu konuda bir revizyon düşünüp düşünmediğine ilişkin olarak, toplu sözleşmenin ilkini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Çeşitli evreleri var, teklifleri aldık, teklifimizi sunduk. 2012 yılı bütçesi Meclis'e teklif edildi. Hükümet ne yaptığını biliyor, geleceğe ışık tutuyor. Kamu çalışanları konfederasyonu Başkanı'nın eleştirilerini saygıyla karşılıyorum. İzin teklifi aldıktan sonra, bu eleştirileri yapsalardı daha şık olurdu. 21'ine kadar müzakereler sürecektir" diye konuştu.


Başka bir gazetecinin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Memur kandırılıyor' açıklamalarını hatırlatması üzerine, Çelik, "Kılıçdaroğlu maliye kökenli bu konuyu en iyi bileceklerden birisi. Kandırmak, Türk ekonomisi gerçekleriyle bağdaşmayan bir durum. Karar alma arifesindeyken ekonomi gerçeklerini bilerek konuşması lazım. Memurumuzu ne zaman kandırdık" dedi.


Bakan Çelik, 23 Mayıs'ta memurların iş bırakma eylemi olacağı iddialarına ilişkin, "Mevzuatta böyle bir şey yok neden iş bıraksınlar. Ülkesini sevenler mevcut şartlarda nasıl davranması gerektiğini biliyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset