Çelik Kıbrıs'ı hatırlattı!

Çelik: Kıbrıs savaşında kendi firkateynimizi, kendi uçaklarımızla vurmadık mı? Daha kısa süre önce ABD'liler kendi askerlerini vurmadılar mı? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Uludere’de 35 vatandaşın öldürülmesi olayıyla ilgili tartışmalar

Çelik Kıbrıs'ı hatırlattı!

Çelik: Kıbrıs savaşında kendi firkateynimizi, kendi uçaklarımızla vurmadık mı? Daha kısa süre önce ABD'liler kendi askerlerini vurmadılar mı? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Uludere’de 35 vatandaşın öldürülmesi olayıyla ilgili tartışmalar için, “Eğer Başbakan yanıltıldığına kanaat getirirse, herhalde çok saf falan değil, bunların farkında olan bir adamdır, kendisini yanıltanlarla ilgili gereğini yapar, bu asker olabilir, istihbarat birimleri olabilir” dedi.

Çelik, dün sabah kahvaltıda bir araya geldiği gazetecilere şunları söyledi:

Sivil hassasiyet

Başbakan’ın Genelkurmay Başkanı’na teşekkürü, ‘Bu bombalama yapıldı, iyi ki böyle bir şey yapıldı’ diye değil. Ak Parti’nin gösterdiği hassasiyeti gösterdiği için. Hatırlayın, Genelkurmay ertesi gün başsağlığı mesajı yayımladı. Genelkurmay, bütün yılbaşı eğlencelerini iptal etti. Ama bazı sivillerimiz 35 can yok olmuşken, yılbaşında maalesef İstanbul’da havai fişekler patlatmaya devam ettiler. Şimdi Genelkurmay, geçmişte yapıldığı gibi bir tavır takınsaydı o zaman Sayın Başbakan’ın da hepimizin de tavrı farklı olurdu.

Gereğini yaparız

Bir de masumiyet karinesi vardır. Bir şey aksi ispat edilene kadar onu öyle kabul etmek zorundasınız. TSK çıkıp diyor ki: Biz onları terörist zannı ve kastı ile bombaladık. Şimdi bunun araştırması yapılıyor. Eğer bunun böyle olmadığı ortaya çıkarsa Başbakan da, biz de, siz de, eğer burada bir kast söz konusu ise onun gereğini yaparız. Ama hata, ihmal varsa onun da gereği yapılacak. Kürt ırkçıları da Türk ırkçıları da bizi eleştirdiğine göre demek ki doğru yoldayız.

Kıbrıs savaşında oldu

Ben, ‘operasyon kazası’ dedim birileri rahatsız oldu. Bunu, 50-100 TL kazanmak için böyle bir şey yapan insanları öldürmeye hiç kimsenin vicdanının, izanının müsaade etmeyeceğini düşündüğüm için söyledim. Fazla uzağa gitmeyin. Kıbrıs savaşında kendi firkateynimizi, kendi uçaklarımızla vurmadık mı? Daha kısa süre önce ABD’liler kendi askerlerini vurmadılar mı? İster buna istihbarat hatası, ister beceriksizlik deyin ne derseniz deyin ama bu oluyor.

Tazminat özürdür

Özür de dileseniz, tazminat da ödeseniz o canları getiremezsiniz. Farkındayız, ama hukuk devleti, bu ölen insanların yakınlarına tazminat ödemeyi gerektirir. Bu yapılacak. Tazminat ödemek aslında maddeten özür dilemektir. Bugüne kadar biz 2.5 katrilyon terörden zarar gören insanlara tazminat ödedik. Terör size acımasızca size saldırmaya devam ediyor, onlara da çiçekle karşılık veremezsiniz. Gerçekten bir hukuk devletiyseniz 9 caninin olduğu gemiyi bile 1 tane masum varsa batıramazsınız. Diyelim ki istihbarat tespit etti ki, Fehman Hüseyin, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Zübeyr Aydar, Sabri Ok, kaçakçı grubunu kendine kalkan yapmış geliyorlar, oradaki 30 masumun hatırı için o adamlar da bombalanmaz. Hukuk devleti, ‘Kurunun yanında yaş da yansın’ diyemez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset